stoineff

Как да спасите часовник от вода и влага



Някои хора могат да изпаднат в паника, ако часовникът им попадне във вода или се появи конденз. Въпреки, че много модели, отнасят към "водоустойчиви", това не означава, че са непременно са такива.

Някои часовници са оценени като водоустойчиви на дълбочина до хиляда фута. Това, обаче не е критерии, че ще останат без вода, особено с напредване на възрастта.
Ако извадите любимия си часовник от чекмедже и откриете капчици вода в него, има няколко стъпки, които може да предприемете. Така ще премахнете влагата от вътрешността и ще го върнете в нормалното му състояние.
Преди, да разгледаме как да изкарате влагата от часовник, нека разгледаме някои от причините, по които може да се сблъскате с този проблем.

Кондензация

Кондензацията е най-честата причина за повреда на часовник. Такава може да се появи, в резултат рязка смяна на температурата или влажността, между вътрешната и външната страна на часовника. Ако водоустойчивото уплътнение е компрометирано или липсва; дори пролуките около намотките на часовник могат да причинят образуване на конденз. Обикновено това е причина за поява на мъгла или капчици по вътрешната страна на стъклото на часовника.
Някои часовници изобщо не са водоустойчиви, което означава, че кондензът има по-лесен път. Ако видите конденз от вътрешната страна на часовника, първото нещо, което трябва да направите е да премахнете стъклената част.

Как да извадите вода от часовника си ако е потопен

Дори ако вашият часовник има някаква форма на водоустойчивост, обикновено под формата на уплътнение или уплътнение с О-пръстен, водата може да намери своя път към „сърцето“ му.
В повечето случаи часовникът вече няма да работи правилно.
Нека да разгледаме как да отстраним тези проблеми.

Как да извадите конденз от часовника си

Ако не сте запознати с вътрешната работа на часовника, може да се почувствате изгубени, когато изпуснете такъв във вода.
За щастие има различни неща, които се използват за абсорбиране влагата и връщане на часовника в работен режим. Такива са:
Силициев гел;
Котешка тоалетна;
Неварен ориз.
Процесът с всеки от тях е един и същ. За целта, поставете часовника в малък контейнер с около четвърт чаша от всяко от по-горе споменатите насипни съдържания (не е задължително и трите, а само, което имате на разположение).
Силиконовият гел е добър вариант и обикновено се включва в опаковката на електрониката, точно с тази цел;
Котешката тоалетна е друга добра опция. Тя е специално проектирана да абсорбира влагата.
Неварен ориз – в крайна сметка оризът не абсорбира вода, освен ако не е варен. Ако искате да опитате, изберете по-ефективен при усвояване на капчици вода.
Часовникът трябва да остане поне два дни, за да даде най-добри резултати.

Изсушете на естествена топлина

Друг метод е като отворите часовника и поставите всички парчетата на перваза на прозорец и на слънце или под ярка лампа. Това ще позволи на вътрешността да изсъхне напълно, а когато го сглобите отново, парата ще е изчезнала.

Как да изсушите часовник

Кондензацията не е единственият начин, при който в часовника може да е проникнала вода. Ако водоустойчивостта му е дефектна, дори едното измиване на ръцете може да провокира влага.
Разбира се, типът на часовника, играе голяма роля в това колко щети има.
Смята се, че електронните часовници са най-уязвими от увреждането на вода. Това обаче не е гаранция, че при останалите няма да се появи подобен проблем.

Консултирайте се с професионалист

След като изсушите часовника правилно, ако той все още не работи, имате една последна възможност - да посетите сервиз.
Часовникарят ще изсуши всяко отделно парче и ще отстрани наличните повреди - признаци на ръжда или изкривяване.
Часовникът е много деликатно инженерно произведение. Обикновено с над сто отделни парчета вътре, които го карат да работи. Дори проблем само с един от всичките му механизми, може да доведе до неизправност и не точно време.
Водата в часовника е непосредствен проблем, който ще предизвика дългосрочни затруднения.
Каквото и да е провокирало влагата в часовника, трябва да извадите водата от него възможно най-скоро. Само така моделът ви ще ви служи вярно още дълги години!

Вдоустойчиви спортни часовници от DodoWatches.com

related

Suunto 3418774548062837961

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item