stoineff

Изборът на монитор - какво трябва да знаем


 Напук на общоприетите разбирания, оказва се, че един добър монитор не е нужно да бъде скъп. Затова при избора на модел трябва да се ръководим не толкова от цената, колкото от това доколко този модел ще бъде оптимален за употреба за работа в домашни условия, за работа във офиса или пък просто за забавление.

Но едно е сигурно - без значение колко добър е вашият настолен компютър, вие ще гледате единствено монитора му. Ето защо експертите са решили да ни подскажат кой монитор е най-добрият вариант според индивидуалните потребности и на какви параметри трябва да отговаря той, за да ни свърши възможно най-добра работа. Но нека да отбележим, че мониторите за професионални геймъри или дизайнери си имат своите специфики. Затова сега нека видим по-детайлно само тези модели, които се ползват най-широко от масовия потребител, а не от тесните специалисти.

 
monitor

Как да изберем монитор за нашия компютър и на какви основни характеристики трябва да отговаря той?


Разбира се, изборът на монитор много прилича на избора на телевизор и се свежда най-вече до определяне на оптималния размер. Всички знаем, че размерът на диагонала е прието да се измерва в инчове. Но тук, за разлика от някои други аспекти на живота, съвсем не важи популярното правило „колкото повече, толкова по-добре“.

 

Как да изберем монитор, който да ни позволи да се насладим максимално на изображението?



Съвременните монитори обикновено имат диагонал от 17-35 инча. Един инч е 2,54 см., а колкото по-голям е мониторът, толкова по-комфортно е да се работи с него, тъй като големият дисплей пасва на повече прозорци и текстът е значително увеличен, за по-лесно четене или възприемане. Но да седиш в офиса дълго време, близо до някой огромен екран, това съвсем не е добро решение.
В такъв случай рискувате непрестанно да движите очи по цялата повърхност, което веднага ще доведе до умора на очите. Ето защо казахме, че изборът на размер на монитора зависи предимно  от целта на неговата употреба.

 

Монитори, подходящи за офиса


За офиса са подходящи максимум 20-24-инчови монитори. Те са най-добрият вариант, поради няколко причини. На първо място, по-малкият размер на екрана е по-подходящ, когато искаме да се концентрираме в определена дейност. Това е така поради факта, че при малкия екран погледът ни може да обхване изображението веднага, в цялата му пълнота. Следващата причина е по-ниската цена. За разлика от по-големите си „събратя“, компактните модели монитори са далеч по-достъпни.
Има и изключения, но те, както вече споменахме по-горе, са свързани с определени групи служители и тяхната специфична работа. За пример можем да посочим дизайнерите, които се нуждаят по-големи и по-скъпи монитори, с отлично цветово възпроизвеждане.



related

Технологии 704146239981929624

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item