stoineff

Какво представлява вегетарианската диета?

 Вегетарианската диета е свързана с яденето на растителни храни.


Някои хора могат да решат да станат вегетарианци с цел управление на теглото. Включването на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни в диетата, като същевременно елиминира наситените мазнини от месото и млечните продукти, може да помогне на хората да отслабнат и да избегнат хронични сърдечни заболявания. Вегетарианската диета не е толкова строга, колкото ограничителната диета и позволява голямо разнообразие от растителни храни и бобови растения. Освен това хората могат да изберат какъв тип вегетарианец искат да станат.


Най-често срещаната вегетарианска диета включва растителни храни. Повечето вегетарианци не ядат всички видове риба, пиле, говеждо и други видове животински протеини.



Вегетарианската диета от ово-лакто тип позволява на индивида да яде яйца и млечни продукти. Тази диета обаче не позволява да се консумират други видове животински протеини.


Диетата на пескатар включва зеленчуци, млечни продукти, яйца и различни видове морски дарове.


Веган диетите са може би най-простите вегетариански диети. Веганът яде само храни на растителна основа и не яде никакви животински продукти.


Има много вегетариански варианти на хранителни добавки , хранителни продукти , продукти за баня и козметични продукти и дори продукти за спортно хранене . Решението за избор на вегетарианска диета трябва да бъде обсъдено със здравен специалист, за да сте сигурни, че все още получавате правилните витамини и минерали, въпреки избягването на животински продукти.

related

новини 7412411920747466974

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item