stoineff

Как да пестите докато пазарувате?

 

Ако погледнете извадка на разходите, които правите месечно, вероятно една доста голяма част от тях отиват за покупката на храна и  стоки за бита. Ако тази сума е значително по-голяма отколкото ви се иска, време е да промените навиците си за пазаруване.

За да ви помогнем да устоите тънкостите на бюджетното пазаруване, ще ви издадем няколко полезни съвети, с чиято помощ да спестите излишните харчове. Вижте кои са те:

Започнете да готвите вкъщи

Редовното хапването в ресторанти или поръчката на готова храна за вкъщи могат значително да увеличат месечните ви разходи. Да, тези опции ви спестяват необходимостта от готвене, но са значително по-скъпи, отколкото ако си приготвите същата храна вкъщи. Затова едно от първите неща, към които да се насочите, за да намалите разходите, е да започнете да готвите по-често.

Определете си месечен бюджет за пазаруване

За да не се изкушавате да харчите повече, отколкото ви се иска, поставете фиксиран месечен бюджет за пазаруване. За целта, разгледайте какви разходи сте направите в предните месеци. Опитайте се да идентифицирате кои стоки утежняват бюджета ви най-много и потърсете как да ги изключите, ограничите или заместите.

Помислете и кои са стоките от първа необходимост, които ще продължите да купувате. На база на това може да формирате вашия месечен бюджет. След това го разделете на 4 и ще получите седмичния бюджет, с които ще разполагате за покупки.

Планирайте предварително седмичното меню

Още един полезен съвет е да планирате седмичното си меню. Така ще имате храна, предвидена за всеки ден и няма да се изкушите да поръчате пица или да отидете на ресторант. Допълнителна полза е, че ще може да обърнете внимание на по-здравословните алтернативи, тъй като домашно приготвените храни често имат по-малко калории. Добре идея е да включите и лесни за приготвяне ястия, свежи плодове и зеленчуци, които не изискват някаква допълнителна преработка, а могат да се консумират директно.

Не купувайте нищо извън списъка

След като сте наясно какво ще бъде седмичното ви меню, е време да напазарувате необходимите продукти. Поставете си правилото да не купувате нищо, което не фигурира в списъка, които предварително сте подготвили. По този начин, няма да се окажете на касата с препълнена количка и огромна сметка.


Информирайте се за актуалните промоции

Да пазарувате бюджетно не означава да се откажете от любимите си продукти. Големите магазини предлагат значителни намаления на голям брой продукти всяка седмица. Затова ви съветваме да се информирате за намаленията и специалните оферти. С малко предварително проучване бихте могли да спестите доста пари.

Ако искате да сте винаги информирани за атрактивни предложения на страхотни цени, посетете Kaufland.

Избирайте сезонни предложения

Когато купувате плодове и зеленчуци, най-добре е да се насочите към сезонните предложение. В повечето случаи те са много по-достъпни като цена, в сравнение с останалите. Освен това ще се насладите на свежест и отличен вкус.

Купете всичко от едно място

Последният съвет е, когато пазарувате, да вземете всичко нужно от един магазин. Така си спестявате излишни средства за гориво в обикаляне на града. В допълнение, пестите и ценно време, което може да инвестирате в по-продуктивни начинания.

В хипермаркети Kaufland, освен богат асортимент от хранителни стоки, ще откриете също продукти като козметика за цялото семейство, храна и аксесоари за домашни любимци и др. Вижте актуалните предложения в тези категории тук:  https://www.kaufland.bg/aktualni-predlozheniya/ot-ponedelnik/obsht-pregled.category=09_%D0%94%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F__%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8_%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8.html.

 

related

Стоки и услуги 4684348315408754951

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item