stoineff

TV Box или Smart TV: какво да изберем

 Началото на 21-ви век определено не е най-доброто време за развитието на телевизията. Появата на Интернет и масовото разпространение на компютри, лаптопи и таблети предоставя възможност на всеки да избира какво и кога да гледа. Потребителите все по-често търсят съдържание, например, в YouTube, HBO, Netfix, TV Apple и отказват да гледат класическия формат телевизия. Съгласете се, Интернет ни дава много повече възможности от телевизионните програми.

Но в същото време производителите на телевизори решават да измислят нещо ново, уникално, за да си върнат предишното търсене на телевизори. Така през 2009 година DLNA пуска телевизор с вградени функции на Smart TV. Какво означава това?

Телевизорът има достъп до интернет. Тоест, налице е интеграция на компютърна система в телевизора, което дава невероятни възможности. Резултатът е: цифрови телевизори, които поддържат развлекателни медии в Интернет.



Но какво да направят тези хора, които не искат да сменят стария си, любим телевизор, но искат да имат достъп до интернет от него?

Google и Asus идват на помощ в спасяването на старите TV устройства. През 2014 г. се  появява на пазара мултимедийното устройство Nexus Player. То стартира развитието на тази най-нова индустрия. Към днешна дата са създадени много модели телевизионни приемници, чиито възможности в основата си са еднакви: подобрено качество на видео и звук, достъп до Интернет, сърфиране в социалните мрежи; но има разлики в мощността и качеството на конзолите.

Така че, нека разгледаме характеристиките на телевизията с функцията Smart TV. Smart TV не изисква допълнително оборудване, за да разшири възможностите си.  С дистанционно управление може да се контролира както обичайната функционалност на телевизора, така и функционалността на Smart TV. Магазинът за приложения, който се предлага за Smart TV, има доста голям избор от ресурси. Не всички телевизори обаче поддържат всички желани приложения и те невинаги са безплатни. Smart TV е и с опция видео обаждания по Skype, както и социални мрежи: Twitter, Facebook и др. Смарт телевизорите също позволяват да се гледат видеоклипове в YouTube.

В същото време качествен TV Box е много по-евтин от Smart TV, но по никакъв начин не му отстъпва във функции и някъде дори го надминава. За да управлявате ТВ бокс, трябва да имате отделно дистанционно устройство, което върви в комплект при продажба.

И, трябва да подчертаем, че инсталирането на TV Box е много лесно. В допълнение, се предлага с повече приложения, благодарение на операционната система Android. Безспорно телевизионните приемници имат достъп до социалните мрежи при пълно използване на техните възможности: музика, видео, комуникация. Друго предимство на TV Box е възможността за минимизиране на работещите приложения. Например, можете да сведете до минимум YouTube и да гледате IPTV. Smart TV не може да се похвали с такава функция. И списъкът с IPTV канали за гледане от бокса се зарежда по-бързо. Интелигентният телевизионен приемник, базиран на TV Box, има повече гъвкавост от SMART телевизора.

На пазара има различни модели, но със сигурност потребителят ще има неповторими изживявания при гледане на филми, видеоклипове или игри. Най-новите ТВ бокс са с операционна система Android 11 като заместват доказаната Android 10.

Много семейства инвестират в TV Box, за да играят игри или се забавляват като заедно гледат телевизионни предавания. Най-новите модели са с: безплатна телевизия 4K, HDMI, Wi-Fi, Internet TV. Истинско изкушение, нали….

 

related

Технологии 8372198276858097210

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item