stoineff

Почистване на дома с малко дете: съвети

 Почти сме сигурни, че всички майки на малки деца ще се съгласят, че почистването на дома с наличието на пълен с енергия малчуган е почти невъзможно. Децата приемат всичко като игра и изобщо не разбират защо се ядосвате, когато бъркат в лопатката с боклука или се опитват да оближат парцала, с който допреди малко сте търкали тоалетната.

Не е нужно обаче да чакате децата да заспят или да не бъдат вкъщи, за да се заемете със сложната задача за почистване на дома. А за да си спестите нервите и за да не тормозите мъниците, колегите от Deteto.org препоръчват като най-добро решение да ги включите в домашните задължения.

Както знаем, децата просто искат да общуват, да бъдат част от света на родителите си и всичко, което е нужно да правим, е да насърчаваме тяхното вродено любопитство. Вместо да им се карате, че са пипнали или развалили нещо, което не трябва, можете просто да ги включите в това, което правите, за да ангажирате вниманието им и едновременно с това да имате време да се справите с нелекото почистване на дома.Най-безопасно е да дадете парцал за почистване на прах на детето и да го помолите да изчисти всички повърхности в дома. Покажете му как точно да движи ръката си и се уверете, че няма да прави резки движения, за да не се окаже накрая, че от ентусиазъм да почисти телевизора, го е съборило. Ако ви се стори, че е приключило много бързо, отидете с него “да инспектирате” почистеното и му покажете къде е останал още прах и как точно да го премахне.

Друго задължение при почистване на дома, в което можете да включите малчугана, е подреждането на неговите играчки. Обяснете му, че за да изчистите жилището си, всички играчки трябва да бъдат прибрани по местата си и изключително много разчитате на неговата помощ. Ще се убедите как дете, което обикновено хвърля играчките си из целия апартамент, след това може грижливо да ги събира в кош, не пропускайки дори и едно миниатюрно парченце от конструктор.

Можете да използвате детето и като личен помощник. Докато чистите прозорци например, помолете го да ви подава вестник или парцал, а докато зареждате миялната, нека то изплаква и ви подава мръсните чинии. Успех!

 

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item