stoineff

5 съвета как да изберем подходящия адвокат


Юридическите услуги разполагат с приблизително постоянно ниво на търсене. Без значение от времената, в които живеем, рано или късно на всеки ни се налага да ги използваме. В такъв момент хората без опит биха изпитали сериозни затруднения да открият подходящ адвокат. С правилните насоки обаче това за вас не би представлявало проблем. А в следващите редове дори ще получите и пет от най-важните съвети, които да спазвате при избор на подходящ адвокат.

Избирайте според вашия конкретен случай

Казусът, който следва да разрешите, е начална отправна точка за вашето търсене. Избягвайте да наемате адвокат, твърдящ, че разбира от всички правни сфери. Всеки юрист у нас преминава през обучение от 10 семестъра, в рамките на които се запознава със спецификата на всеки един юридически отрасъл. Но добрият юрист има тясна специализация. Приемливо е поне да изберете адвокат, действащ в областта, за която ще го наемете – гражданско-правна, административна или наказателно-правна. Перфектният вариант е да намерите специалист от конкретната сфера: бракоразводни, имотни дела, престъпления от наказателен характер и така нататък.



Колко важна е цената на адвокатската услуга?

Когато сме в неприятна ситуация, налагаща необходимост от адвокат, сме склонни изобщо да не мислим за сумата, която ще ни поискат. Това е разбираемо, но все пак, какъвто и да е казусът, постарайте се да изберете най-изгодния за вас вариант. Имайте на предвид, че освен адвокатския хонорар, вероятно ще трябва да заплатите и други такси и разноски от административен характер. Не се фокусирайте обаче твърде много върху стойността на услугата. Цената ѝ не бива да бъде водеща за вашия избор. Не забравяйте, че много често евтиното излиза скъпо.

Не правете прибързани изводи за вашия адвокат

Много често, потенциалните клиенти остават изключително впечатлени от луксозната обстановка на адвокатската кантора и скъпите дрехи, в които са облечени нейните сътрудници. Те създават усещането за успех и достолепие. Все пак, обзавеждането в офиса не бива да струва повече от натрупания опит на дадения специалист. Марковият костюм пък може да загатва за добрата репутация, но най-лесно тя се разбира от отзивите на бивши клиенти. В тази връзка, допитване до хора, използвали наскоро услугите на адвокат, е добра стратегия да направите правилния избор.

Можете ли да му се доверите?

Ако не можете, това не е вашият човек. Казват, че пред свещеник, лекар и адвокат трябва да си кажете всичко, без да премълчавате. В известен смисъл това е вярно твърдение. Освен това, когато човекът пред вас ви вдъхва доверие, самите вие ще се чувствате в сигурни ръце. При силна мотивация и увереност имате много по-голям шанс да спечелите делото.

Служебен защитник – да или не?

Служебният защитник се назначава от съда, когато страната по делото няма възможност да си плати за адвокатски услуги. С други думи, това е юрист, който ще ви защитава безплатно. На пръв поглед звучи доста примамливо, но дали е удачно като вариант конкретно за вашия случай?

По начало специалистите не препоръчват да се доверявате на служебен защитник, ако имате възможността да си позволите да наемете опитен адвокат. Освен това в хода на назначаването на такъв много често се оказва, че нямате право на такъв. Причината е, че право на такъв тип помощ имат само лица, които отговарят на определени условия. Ако вашият случай не е такъв, можете да изгубите доста дълго процесуално време, с което да рискувате положителния изход от ситуацията за вас.

За повече правни съвети и реална адвокатска помощ, може да посетите jeleva.com

related

Стоки и услуги 6290813159317623137

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item