stoineff

Четири предимства на играта на открито

Ако се чудите защо е важно, децата ви да прекарват време в игра на открито, не сте сами. Има няколко причини. Най-очевидното е, че активността на открито поддържа тялото във форма. Други предимства включват по-ниски нива на стрес, по-добро настроение и подобрени социални умения. Извеждането на децата ви навън за игра, може да бъде отличен начин да подобрите здравето им.

 


Възможност за упражнения

 

Едно от най-добрите неща при играта на открито за деца е, че тя им осигурява безопасен и приятен начин за освобождаване на енергия. В допълнение, това е чудесен начин да подобрите здравето им. Като ги изведете навън, можете да им помогнете да останат във форма и да намалите риска от затлъстяване.

 

Проучванията показват, че неструктурираната игра на открито, насърчава когнитивното и социалното развитие на децата. Децата развиват положителни поведенчески умения, като сътрудничество, решаване на проблеми и редуване, когато са свободни да общуват с връстници.

 

Играта на открито помага за изграждане на мускулна сила, засилва координацията и подобрява баланса. Това упражнение позволява на децата да изгорят излишните калории и да получат здравословна доза витамин D. Освен това, изгражда чувство на увереност и помага на децата да се чувстват по-комфортно в непознати ситуации.

Децата, които участват в дейности на открито, също са по-склонни да спят добре, не забравяйте.

 

Подобряване на социалните умения

 

Играта навън е важна част от развитието на социалните умения на вашето дете. Това е чудесен начин да се уверите, че те правят много упражнения и са здрави. Но също така може да им помогне да развият социални умения, като сътрудничество.

Ако детето ви не излиза често навун, то може да му помогнете, като му купите колело, ролери, или от любимите на всички - тротинетки. Най-малко с тях, може да отидете в парка и да пуснете детето си, да се забавлява с новата си придобивка. Най-вероятно в парка ще има и други майки с деца, на които ще им е интересно да споделят заедно емоцията от общите им играчки и игри.

 

Вдигане на нивата на физическа активност

 

Играта на открито е чудесен начин за подобряване на физическото и социално развитие на детето. Може да бъде толкова просто, колкото да изведете семейно куче на разходка. Излизането навън помага за изгарянето на енергия и увеличава обхвата на вниманието.

Въпреки че има много предимства от играта на открито, ето четирите големи.

Физическата активност е важна за всеки. Но тя е особено важно за децата. Не само насърчава здравето, но и повишава самочувствието. Децата, които обичат да спортуват, е по-вероятно да продължат да бъдат активни и като възрастни.

От друга страна, неструктурираната игра може да помогне за подобряване на настроението на детето. Това е така, защото включва сетивата. Освен всичко друго, слънцето е чудесен източник на витамин D.

Подобряване на настроението

 

Независимо дали играете игри, излизате на разходка или просто наблюдавате пейзажа, престоят навън може да увеличи щастието на детето и да намали нивата на стрес. Децата, които са постоянно на слънчева светлина, имат по-добри нива на витамин D, което може да допринесе за чувството за благополучие. Проучванията показват, че децата, които са изложени на естествена среда, са по-любознателни и социално изразителни. Те са по-малко склонни да изпитват поведенчески проблеми и депресия.

Децата, които прекарват времето си навън, също са и по-осъзнати и самонасочени. Освен това вниманието им се подобрява. Това им помага да се представят по-добре в училище. Много важно също е, че престоят на открито намалява риска от развитие на психиатрични разстройства, тъй като им помага да изградят силни социални взаимоотношения.

Затова, не се бавете, вземете онова колело или онези ролери и позволете на детето си да се забавлява, пада, цапа и забърква в бъркотии.

 

related

новини бг 2250411461337786585

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item