stoineff

И въпреки всичко България трябва да приеме еврото

 България трябва да приеме еврото. Точка. 

Колебаниета на политици и специалисти.

Въпреки, че икономисти и специалисти изказват колебания по този въпрос, единствения верен ход на България е да влезе в еврозоната и да приеме еврото за своя валута. Тук няма да коментирам монетарния суверенитет на България (дали съществува, или не), няма да коментирам смъртта на българския лев, няма да коментирам, туризма, клуба на богатите и куп други твърдения, които непрекъснато се въртят от разни експерти, патриоти, националисти, демакрати, икономисти и популисти.

Има една голяма причина България да замени лева и това са купищата левове, които са в дюшеци, кутии за обувки, буркани, мазета и чекмеджета. 

Какво общо има еврото? 

Простичко казано парите, които са събирани в кеш, са най - често пари на които, по един или друг начин не са им платени данъците и е трудно да бъде доказан произхода им. Тук не става дума за суми от порядъка на 20 - 30 хиляди лева, които всеки усърдно работещ може да спести в кеш за 10 - тина години. Тук става дума за стотици милиони в кеш, които са в сивата икономика. Левове, които се дават в пликове, под масата като заплати, като рушети и подаръци, пари дошли често от съмнителни дейности. 

Когато тези пари се наложи да бъдат обменени в евро, притежателите им ще се наложи най - малкото да отговорят на някои неудобни въпроса. В общия случай може да им бъдат платени данъците, а пък току виж сме видели и някой лаком тип в затвора. Това последното е в сферата на фантазиите. 



related

новини бг 2843211612249377563

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item