stoineff

Какво трябва да знаем за поддръжката на оранжерия?

Оранжериите са отлично решение за любителите и професионалните градинари, които отглеждат различни земеделски култури с цел лична консумация или търговия.

Те позволяват отглеждане на билки, плодове, зеленчуци и цветя през цялата година, но за да бъдат функционални и да ви осигуряват качествена крайна продукция, се нуждаят от поддръжка.

Специалистите от Парник БГ споделят повече информация относно поддръжката на парник и защо тя е важна.



Кои аспекти от поддръжката на оранжерията са важни?

За да си осигурите бърз растеж и плодородие на културите, които отглеждате във вашата оранжерия, е много важно да помислите върху най-важните фактори, които са:

  • Разположение и Осветление – изборът на правилното място за поставяне на оранжерия е от съществено значение, защото именно чрез позиционирането ще определите какво количество естествена светлина ще получават вашите насаждения от слънчевите лъчи. Понякога обаче този естествен източник се явява недостатъчен, което обособява необходимост от поставяне на допълнително осветление. Помислете за поставянето на фитолампи, както и за редовната смяна на крушките, в съответствие с указанията на производителя;

  • Вентилация и температура – оранжериите имат нужда от добра вентилация, за да се предотврати натрупването на влага и излишна топлина. Редовното проветряване ще помогне да се поддържа оптимална влажност и температура в оранжерията. Инвестирането в автоматични системи за вентилация е много успешен метод за регулиране на температурата. Много е важно да извършвате редовно почистване на инсталацията, за да удължите експлоатационния ѝ живот;

  • Поливане – използването на системи за влагозадържане като капково напояване може да улесни процеса на поддържане на правилната влажност. Тези системи също се нуждаят от редовна поддръжка и почистване;

  • Ремонтни дейности – независимо дали вашият парник е изработен от поликарбонат, полиетилен или друг устойчив материал, някои външни фактори, като прекомерни снеговалежи и градушки, могат да повлияят върху целостта. Ако забележите неизправност трябва да я отстраните, за да защитите растенията.

Как правилната поддръжка може да ви помогне?

С подходяща поддръжка и грижи, вашето оранжерия може да бъде място на изобилие от зеленина и цветя. Правилното балансиране на факторите като светлина, температура, влажност и грижи за растенията е ключово за успеха на вашия парник.

При навременна грижа, редовно почистване и извършване на поддръжка на системите за климатизация и отопление, вие може да осигурите отлична среда за растеж и развитие на различни култури. Освен това, може да си спестите значителни средства по замяна на електроуреди и извършване на сложни ремонти.


related

Стоки и услуги 512618064281597603

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item