stoineff

Съвети за избор на най-добрите плочки за баня

Както качеството на плочките, така и тяхното разположение оказват влияние върху дизайна и функционалността. Съществуват много възможни комбинации, включително идеи за луксозни бани. Въпреки това, в зависимост от пространството в помещението, осветлението, вида на мебелите и вкусовете ни, ще трябва да изберем най-подходящият вариант.



Преди да се потопите в съществуващите модели плочки, е добре да знаете, че има редица критерии, които трябва да оцените. 

- Осветление: Естествената светлина е определящ фактор при избора на тази подова настилка. Например, ако има достатъчно светлина, можете да изберете всякакъв модел, дори в светли тонове, за да постигнете по-голяма лекота и усещане за пространство.

- Размерите на банята: Друг важен аспект е площта на банята, тъй като ако това помещение е малко, то ще се опита да създаде усещане за простор. Това се постига със светли цветове на задните стени.

- Цвят: Както вече споменахме, тонът трябва да се избере в зависимост от светлината и пространството. Ето защо, въпреки че има много възможности, най-добре е да вземете предвид тези два аспекта, преди да включите неподходяща комбинация.

- Бюджет: На пазара има безкрайно много модели и цени. Въпреки това, ако сме наясно с бюджета си, ще ни е по-лесно да го спазим. 

Видове плочки за баня

В днешно време можем да намерим голямо разнообразие от плочки за баня, но ако приложим горните съвети, изборът ще бъде много по-лесен. Ето някои от най-популярните и приети варианти на пазара.

1.Керамични плочки

Това е една от най-известните и широко използвани алтернативи поради лесната си поддръжка и почистване. Макар да е вярно, че тези плочки не са с най-високо качество, може да се гарантира, че са доста издръжливи. Тези плочки се изработват от червена глина и кварцов пясък. Освен това има някои дизайни с релефи и геометрични форми за по-изтънчен завършек.

 2. Стъклени плочки

Тези плочки са много елегантни и придават на пространството собствена индивидуалност. Има много цветове и форми, от които да избирате. Ако обаче има нещо, с което се отличават, то е, че са много подходящи за мокри помещения или зони, които са в контакт с вода. Ако се използват за стени на душ кабини, те ще гарантират яркост и чистота.

3. Порцеланови плочки

Една от основните характеристики на порцелановите плочки е тяхната универсалност и големият брой дизайни, които предлагат. Поради това могат да се създадат множество комбинации и покрития, за да се постигне помещение с много индивидуалност.

4. Гранитогрес

Тези плочки предлагат голямо разнообразие от възможности и се отличават с голяма издръжливост. Някои от тях дори имитират естествени материали, като камък или дърво, и са много подходящи за рустикална или винтидж среда. Едно от предимствата им е, че не са порести и изглеждат чудесно в детайли като первази или бордюри.

 5. Мраморни плочки

Тези плочки също предлагат много декорации в различни цветове. Съществуват дори ретро покрития за покриване на подове, стени и душ корита. Този материал често се изрязва на различни парчета и размери, за да се постигне уникален дизайн.


related

новини 5821211253550750324

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item