stoineff

Как да избегнете закъснели плащания, които засягат кредитната ви история?

 

 


Просрочен дълг е дълг, който не е платен навреме.  Когато това се случи, информацията за просрочените задължения се качва в кредитните бюра. Например, кредитните бюра показват данни за просрочени задължения на финансовите институции, които оценяват клиентите, кандидатстващи за заем или кредит при тях. Ако фирмите за бързи кредити или банките забележат просрочие, те вероятно ще откажат да отпуснат кредит или ще повишат лихвения процент за отпускането му, като компенсация за по-високия риск, който поемат.

Какво можете да направите, за да избегнете просрочени задължения

Както виждате, дълговете не са добри за финансовото ви положение, тъй като се отразяват на кредитната ви история. В резултат на това след това ще ви бъде трудно да си възвърнете доверието на финансовите институции, за да получите личен заем или кредит.

Ето няколко съвета за избягване на забавени плащания и защита на кредитната ви история.

1.Настройте автоматични плащания

Един от най-лесните начини да избегнете закъснели плащания е да настроите автоматични плащания. Много кредитори и доставчици на услуги предлагат тази опция, която ви позволява плащанията ви да се приспадат автоматично от банковата ви сметка на определена дата всеки месец. Това може да ви помогне да гарантирате, че плащанията ви се извършват навреме, дори ако забравите или имате натоварен график.

2. Създайте бюджет

Създаването на бюджет може да ви помогне да управлявате финансите си и да гарантирате, че имате достатъчно пари, за да извършвате плащанията си навреме. Разгледайте приходите и разходите си и дайте приоритет на плащанията си, за да сте сигурни, че сметките ви се плащат навреме. Ако ви е трудно да свързвате двата края, помислете за намаляване на ненужните разходи или за намиране на начини да увеличите доходите си.

3. Използвайте напомняния

Ако предпочитате да извършвате плащанията си лично, задайте си напомняния, за да сте сигурни, че няма да забравите. Можете да си сложите напомняне на телефона, когато датата наближи.

4. Свържете се с вашия кредитор

Ако не можете да извършите плащане навреме, свържете се с вашия кредитор възможно най-скоро. Той може да е в състояние да предложи план за плащане или други опции, за да ви помогнат да избегнете закъснели плащания и да защитите кредитната си история. Пренебрегването на проблема само ще го влоши.

Избягването на забавени плащания е от решаващо значение за защитата на вашата кредитна история. Настройте автоматични плащания, създайте бюджет, използвайте напомняния, свържете се с кредитора си, ако имате затруднения, и проерявайте кредитния си отчет редовно, за да сте сигурни, че плащанията ви се извършват навреме и кредитната ви история остава в добро състояние.

related

новини 747005417978384383

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item