stoineff

Основно почистване – откъде да започнем?

 



За съжаление на много домакини, процесът по основно почистване все някога се налага да настъпи. Ако времето за щателно премахване на замърсяванията от всички повърхности, предмети и мебели в дома ви е настъпило, то е време да помислите как да оптимизирате действията си и да се улесните максимално.

От фирма за почистване Mr Clean споделят някои тънкости и основни стъпки, които да следвате. А ако тези действия ви се струват непосилни и не разполагате с достатъчно време за изпълнението им, заложете на абонаментно почистване на домове от професионалисти в областта.

Направете си план за систематизиран подход

Направете си план, който да следвате – от коя стая да започнете, кои са действията, които трябва да предшестват всички останали, като сваляне на завеси за пране, пране на килими, матраци и други, които се нуждаят от време за изсъхване.

Помислете кои стаи ще отнемат най-много от вашето внимание и започнете с тях, за да си оставите лесното за накрая.

Подгответе всичко необходимо

Голям процент от времето при основно почистване отива в търсене на подходящи кърпи, парцали, ножчета, препарати, кофи, съдове, уреди, като парочистачки, прахосмукачки и други.

От екипа на Mr Clean съветват да си подготвите всички тези приспособления предварително, за да ви бъдат подръка. По този начин ще можете да започнете действията по почистване, без да губите излишно време след това.

Процес на почистване

След извършената подготовка, идва време за същинската част:

  1. Изхвърлете отпадъците – със сигурност ще намерите много неща, които са непотребни и само заемат пространство. Ако наистина смятате, че няма да бъдат нужни на вас или на някой друг от обитателите на дома, ги премахнете, за да не ви пречат. Съберете всички празни опаковки, шишета, отпадъци и други и ги изхвърлете.

  2. Премахнете ненужните неща и ги върнете на мястото им – в бързината и динамиката на ежедневието много често взимаме неща и после не ги връщаме там, откъдето са взети. Това създава безпорядък. Върнете всички вещи по местата.

  3. Премахване на прах и забърсване на повърхностите
    Идва ред и на премахване на замърсяванията и наслоените прахови частици от различните повърхности. Използвайте микрофибърни кърпи и подходящи препарати.

  4. Почистване на прозорци – след като сте почистили повърхностите, идва време за прозорците и огледалата.

  5. Третиране на петна и наслоени замърсявания – петната изискват специално внимание и грижа. Приложете от препарата на място и изчакайте да подейства преди да изплакнете.

  6. Почистване на подовете – след като всички повърхности са обработени, идва време и за подовата настилка. Използвайте различни и правилни продукти за почистване на плочките, ламината и паркета, съобразно естеството и нуждите на материала.

  7. Довършителни процедури
    Проветрете, полейте растенията, върнете обратно изпраните пердета, завеси, килими и други аксесоари и се радвайте на една чиста и приятна среда.

related

Стоки и услуги 5192077297428035406

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item