stoineff

Как да изберете най-подходящите интериорни врати за дома? Тенденции в интериорния дизайн

Изборът на интериорни врати е важен момент от формирането на дизайна на всеки дом, тъй като те допринасят както за функционалността, така и за естетическата издъжаност на пространството.

Дали сте в процес на ремонт или обзавеждане на нов дом, правилният избор може да бъде основополагащ за цялостната трансформация на всяко помещение От екипа на магазин Евростил споделят някои популярни тенденции в сферата, които могат да ви помогнат при вземането на решение за дома ви.



Съвети от Евростил при избор на интериорни врати за дома

В следващите редове ще се запознаете с някои основни съвети от експертите на Евростил относно избора на интериорни врати за дома:

  1. Съобразете стила – тези елементи на обзавеждането трябва да допълват интериора на жилището по най-добрия начин, като следват стила, линията, тенденцията. Сред популярните и модерни дизайни се открояват тези в минималистичен стил със семпли и максимално опростени линии.

  2. Материалите определят качеството – изборът на материали не само че влияят на външния вид, но и на дълготрайността и шумоизолационните свойства на вратите и тяхната солидност. Изберете материали, които са издръжливи и лесни за поддръжка, като масивно дърво и МДФ.

  3. Обърнете внимание на функционалността – как се отварят и затварят, с какви механизми разполагат, имат ли топлоизолационни и шумоизолационни свойства и други важни особености, които определят дискретността на отделните помещения.

  4. Цветовете са важни – помислете и за този аспект. Не забравяйте, че всеки елемент от обзавеждането има силата да внесе уют. Можете да съчетаете цветово вратите и подовата настилка, като по този начин ще внесете усещане за елегантност и отношение към детайлите. Светлите цветове създават визуално впечатление за просторност на пространството, докато тъмните тонове придават по-формален и уютен вид.

Тенденции в интериорния дизайн – начини за постигане на дискретност

Съвременните тенденции в интериорния дизайн акцентират на минимализма и функционалността. При интериорните врати и щорите, тенденциите са насочени към създаването на елегантна и дискретна атмосфера:

  • популярни са вратите със скрити панти и рамки, които целят да се слеят максимално със стената Използването на стъкло или полупрозрачни материали помага за пропускане на светлина и усещане за просторност и максимална пропускливост на естествена светлина;

  • модерни са цветовете в теракотената гама, както и земните тонове, което ясно се забелязва при избора както на врати, така и на щори;

  • добре познатите ролетни щори са предпочитани поради отличните им качества и способността им да  осигуряват поверителност, като същевременно поддържат стила на интериора. Те са идеални за модерни домове, тъй като се предлагат в по-елегантни и максимално опростени линии и могат лесно да се адаптират към всякакъв вид на помещенията.

Изборът на правилните интериорни врати и ролетни щори може значително да повлияе на усещането за комфорт и стил в дома ви.


related

новини 315175020485337285

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item