stoineff

ПРИЯТЕЛИ, ИМАМ НУЖДА ОТ СЪВЕТ И ПОМОЩ

1.jpg3.jpg4.jpg
             
През миналата година 2010, разбрах за проблем на мой приятел, относно неговите деца, може би сте чували за Росен и Севда от Русе : Две деца - една съдба
 http://www.youtube.com/watch?v=FKScIJCGQKY
Та бяха изминали 20 години, откакто свирехме с Росен във Формация Логос, тогава беше още ученик, едва 16 годишен, но музиката беше за него всичко, беше и отделил цялото си време. Днес Роската, заедно със съпругата си Севда, са отделили цялото си време на двете си безпомощтни деца Емко и Радостинка, които без техните грижи са обречени.

Разбрах и за проблем на други мои приятели, Росито и Чани, тя е българка той виетнамец, но вече виетнамския е позабравил, просто от 30 години е в България, та за тяхното внуче Раличка.

                                    РАЛИЧКА                                 

Раличка страда от рядката болест : Булозна епидермолиза, просто липсва един слой кожа, и при натиск дори, става на мехури пълни с кръв, и постоянно трябва да се пази, и да не играе дори навън, та Росито постоянно е до нея.
Разбрах колко им е трудно на Росен и Севда, Росито и Чани, разбрах за неимуверните им усилия да се грижат за децата, които по някаква причина бяха обречени.
Но не се предават, макар и доста да им е трудно, а аз не мога с много да им помогна ...
Та през изминалата година бях решил да създам Фондация, поради факта че държавата не се грижи за такива деца, обречени деца, и не се отделят почти никакви средства за грижата на тези деца: Емко и Ради, и Раличка, за които докторите казват, че няма да живеят дълго, просто няма смисъл, те са обречени.
Но не, не са обречени за онези, на които са деца, и те отказват да се предадат.
Мислех си че ще мога да помогна някак си със средства, за закупуването на нужните ежедневни лекарства и превързочни материали, но възможностите и на мен не са големи.
Опитах се да направя Фондация " Помощ за деца с редки болести " такава в България няма, за да можем няколко приятелски семейства които са близо до тях, да се опитаме да съберем поне малко средства, колкото и да са те. Но още при регистрирането ударихме на камък, трябваха също доста финикийски знаци, а и адвокат беше нужен, поради непознаването на законите за регистрирането на фондации, и капаните, в които бихме попаднали.
Затова имам нужда от вас приятели, от съвет и помощ за създаването на такава Фондация.
Благодаря ви за отделеното време, и ако имате въпроси пишете на e-mail : alexiev63@abv.bg

От днес 02.05.2011г. ако някой желае да дари нещичко, може да го направи на сметка :
Първа инвестиционна банка АД

IBAN : BG71FINV915010BGN0BKYU
BIC : FINVBGSF
А ако някой има на сърце да изпрати някакви дрешки или медикаменти и превързочни материали, най вече за Раличка, или средства чрез Пощенските клонове, може да го направи на адрес:
гр. Русе
пощ.код 7015
Алекси Младенов Алексиев
До поискване


related

България 4946835121061541064

Публикуване на коментар

  1. Алекс,ако искаш да си говорим истината има само един начин-емиграция.Ако си чел в блог.бг постинга ми Здравен емигрант ще ме разбереш.
    http://mirachopi.blog.bg/drugi/2011/01/12/zdraven-emigrant.666345

    http://mirachopi.blog.bg/drugi/2011/03/10/zdraven-emigrant-2.703577
    Уверявам те че пътя е лесен,описала съм го.Децата ни са най-важни,ще мяткам тук парцала и метлата само детето да е живо.А дипломата...кучета я яли,не ми пука,то и без това в Бг няма работа,няма достоен живот.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Съгласна съм с теб Алекс,че трябва да останат и хора в България,но в случая говорим за деца,ние сме на заден план.Какво искам и мисля аз е едно,но ако утре ни се наложи чернодробна трансплантация???Нали ти е ясно Държавата,която толкова обичам как ще помогне на детенцето ми??

    ОтговорИзтриване
  4. Наясно съм Мира, и съм съгласен с теб, че децата са на първо място, иначе, защо ги създаваме.
    Благодаря ти за постингите ти, и ще запозная Роската с още една идея.
    Да знаеш, ценна си ми, и го оценявам.

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля, че мога да помогна за регистрацията - нито е толкова сложно, нито е скъпо (пряко сила ще е 100-200 лева.
    Моите адвокати ще помогнат, но лично аз нямам никакво време да тичам по инстанции, а ще трябва тичане.
    След 6 май ще имам малко време и да се видим и ще ти кажа какво се прави.

    Мира, това с емиграцията е решение, но не най-доброто. Това е нашата държава и трябва да я правим по-добра. Не, че ти давам акъл - всеки трябва да избира сам, но моят избор е друг. Работил съм в чужбина, но прецених, че това не е моят път (не миех чинии, бях на висока мениджърска позиция). Там, макар и началник, бях пришълец, тук съм си у дома.

    ОтговорИзтриване
  6. Алекс, постави проблема и тук.
    http://zu.ly/2136
    Това са хора, които могат да помогнат и са изцяло съпричастни с проблемите на деца с редки заболявания. Аз също мога да помогна на родителите.

    ОтговорИзтриване
  7. Адаш, радвам се че отново те срещам, винаги си показвал достойна гражданска позиция, и днес си съпричастен към проблем далеч от теб.
    Ще се радвам да стисна ръката не един достоен Човек.
    За мен е чест!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Дани, ще погледна, а за помощта, всяка е добре дошла.
    В бг.блога полечих на лични уверение за малко средства, през другата седмица, и да ти кажа, стана ми хем приятно, но и се чувствам малко кофти че занимавам толкова хора, та аз разбирам от музика ... но ще се справя, трябва да се справя.
    Бъди Благословен!

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item