stoineff

Всяко действие предизвиква противодействие





След акцията на Атака" срещу молещите се пред джамията, изригнаха редица публикации за и против”. Разбирам онези, които не са съгласни проблемите да се решават по този начин. Аз самият не одобрявам подобен подход, не само защото имам много приятели сред малцинствата, а понеже не е нормално това да се случва в 21-ви век.
Някои дори твърдят, че има неонацистка вълна,  придобиваща все по-застрашителни размери. Да, така е.
Въпросът е защо се случват подобни неща?
Според вас дали партия Атака щеше да влезе в Народното събрание, ако правата на българите не бяха многократно нарушени за да се угоди на малцинствата?
Аз ще отговоря: Волен Сидеpов щеше да гледа Парламента само на снимка,ако нашият нещастен народ не беше смачкан от всевъзможни чуждоземни претенции.
Всяко действие поражда противодействие.
Когато ежедневно виждаш, че някой ползва привилегии, само защото се е родил циганин или турчин, няма как да не се ядосаш – това е нормалната реакция. А мълчанието може да бъде определено като малодушие, слепота и още много начини. Твое право е да попиташ Нима той е по-човек от мен?Защо и аз не ползвам тези привилегии?” Само че на теб са отказани.
Малко ли провокации преживяхме?
Искаха да вдигат турски паметник на Шипка. Що за гавра и с какво сме я предизвикали? Въпросът е към онези, които винаги и  за всичко обвиняват българите.
И още едно запитване: американците биха ли одобрили паметник на Осама бен Ладен в Ню Йорк? А на Хитлер в Тел Авив? Знаете ли каква война ще стане, ако се роди подобна идея? В сравнение с нея атакистите ще изглеждат като мирни агънца.
Помните ли великото хрумване Таркан да изнесе концерт точно на 3-ти март?При 365 дни в годината онзи гений се спрял точно на националния ни празник!Само не ми казвайте, че не беше умишлена провокация. С какво я предизвикахме? Питам, защото все ние сме виновни.
На 3-ти март един нищо и никакъв поп фолк клип изнервя много хора, защото навявал асоциации за южната ни съседка, а  какво остава за грандиозен концерт на най-голямата турска звезда?
Някои напомнят, че молещите се пред джамията имали разрешение от общината да изкарат навън килимчета и други атрибути. Значи пред нея трябвало да се протестира.
20 години митинги, а няма дори минимален резултат. Институциите категорично отказват да чуят народа. Не само по въпроса за вероизповеданията, а и всякакви други. Всеки път хората гласуват за различна партия, но нищо не се променя.
Тогава какво ни остава? Не смятате ли, че е нормално бомбата да избухне в даден момент. Не казвам, че е правилно и цивилизовано, обаче е очаквано и предизвикано.
Реакциите на някой блогъри по различни форуми наистина ме изненадаха.Много обичат да цитират закони, но нито веднъж не споменаха онази част,според която е забранено да има партия на етническа основа. Как ще я посочат, след като ДПС изобщо не трябва да съществува! Тази политическа формация е гавра с българските закони, но никой дума не обелва, тъй като ще го обявят за расист.
Ахмед Доган многократно обясни, че от него зависи дали ще има мир и кой щее на власт. Трябвало да слушаме какво говори, иначе още първият вот на недоверие щял да мине. Но това е нищо в сравнение с дестабилизацията на държавата, за която щял лично да се погрижи.
А помните ли с каква ехидна усмивка обича да го казва? Това говори ли ви нещо? Да, той ни се подиграва, защото знае, че номерът с толерантността винаги върши работа. Известно му е, че по форумите е пълно с платени драскачи, които умишлено дезинформират населението.
Някой спомена ли, че турците първи са започнали мелето? Не. А се знае – не е някаква тайна. Лесно им е да започнат, щом са спокойни, че никой няма да ги обвини.
В един блог видях гола снимка на Волен Сидеров – естествено, колаж.Авторката е една от най-мразещите Атака". Вече е затворила коментарите,иначе щях да я попитам дали не смята, че е минала границата на добрия тон.Това ли е цивилизованото отношение, което изискват от Атака”. Пак стигаме до старата истина – едни могат да правят каквото им скимне, а за други е забранено. Щом одобрявате подобно мачкане на човешките права, тогава не се чудете, че маскирани ултраси все по-често правят зулуми.
Нямам нищо против да се молят, но нека го правят в джамията, а не да се натрапват на хората”. Това бяха думите на Сидеров. Кое има е варварското?
Аз ви гарантирам, че 90% от населението си е казало същите слова. Такава и ще е подкрепата за Атака съвсем скоро, ако някои хора продължават да мислят за всички други етнически групи, но не и за българите.  Не вярвате ли?А обърнахте ли внимание колко хора се обадиха по всички телевизии и обещаха Миналия път не гласувах за Атака”, но при първа възможност ще се поправя!” Това е истината, а не някакви платени, лъжливи проучвания.
Ако не искаме да се стигне дотам, би трябвало най-накрая да обсъдим и правата на българите. Нека всички хора да бъдат равни. Тогава партии катоАтака и ДПС ще останат само спомен. Вярвам, че всеки нормален и трезвомислещ човек иска точно това.





related

толерантност 8986540049278238099

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item