stoineff

Паметника на съветската армия - изкуство, кощунство, или...

Появиха се доста коментари относно изрисуването на "Паметника на съветската армия" - едни герои заменени от други "В крак с времето".
Едни поглеждат с усмивка, други с носталгия по Ловеч и Белене, едни коментират идеята на автора, изкуство ли е това, или оскверняване на паметта на войните.

Дали е предизборен трик,   дали е антиреклама на България, дали е сатира, за мен изрисувания паметник е израз на културата на съвременния българин.
За да изрисуваш един паметник може би е достатъчно да изпушиш един джойнт, а може би се иска повече за да направиш сравнение между сивото минало и цветното настояще, да направиш съпоставка между едни герои и други герои... не зная историята ще оцени този факт ...
 Дядо Коледа, Роналд „Макдоналдс“, Супермен и Джокера са днешната алтернатива на съветската политика в България - "В крак с времето" - жалко, но вярно - България отново заменя една зависимост с друга. Заменя сивия паметник с цветна илюзия. Копирахме мечтата на Ленин и Маркс сега копираме Американската мечта - резултатът е писък, гротеска на един осквернен с графити паметник, който крещи "Царят е гол!"

П.П Категорично искам да заявя, че съм твърдо против оскверняването на паметници - без значение чии са те!

related

Политика 6527114411372910738

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item