stoineff

Паметника на съветската армия - изкуство, кощунство, или...

Появиха се доста коментари относно изрисуването на "Паметника на съветската армия" - едни герои заменени от други "В крак с времето".
Едни поглеждат с усмивка, други с носталгия по Ловеч и Белене, едни коментират идеята на автора, изкуство ли е това, или оскверняване на паметта на войните.

Дали е предизборен трик,   дали е антиреклама на България, дали е сатира, за мен изрисувания паметник е израз на културата на съвременния българин.
За да изрисуваш един паметник може би е достатъчно да изпушиш един джойнт, а може би се иска повече за да направиш сравнение между сивото минало и цветното настояще, да направиш съпоставка между едни герои и други герои... не зная историята ще оцени този факт ...
 Дядо Коледа, Роналд „Макдоналдс“, Супермен и Джокера са днешната алтернатива на съветската политика в България - "В крак с времето" - жалко, но вярно - България отново заменя една зависимост с друга. Заменя сивия паметник с цветна илюзия. Копирахме мечтата на Ленин и Маркс сега копираме Американската мечта - резултатът е писък, гротеска на един осквернен с графити паметник, който крещи "Царят е гол!"

П.П Категорично искам да заявя, че съм твърдо против оскверняването на паметници - без значение чии са те!

related

Политика 6527114411372910738

Публикуване на коментар

  1. "П.П Категорично искам да заявя, че съм твърдо против оскверняването на паметници - без значение чии са те!" - твърдо заставам зад такава позиция! Аман от преклонени глави! Преди пред Русия, сега пък пред САЩ. И страх, страх, страх, изразено в познатото тъпчене с ботуши. Докато се чудим в чии обятия да сме, ще бъдем никой, а като никой можем само да скверним, не и да градим.
    Това е гавра, а да се гаври може само слабия и морално нестабилния.

    ОтговорИзтриване
  2. трябва да си много тъп за да направиш такова нещо.По цял свят паметниците се пазят, защото това е история.Явно на българите не им трябва или не ги интересува.Те са за чалгата,сексидолите и футбола.....жалко!

    ОтговорИзтриване
  3. Но на много хора това им харесва. И пискунят, "долу червените боклуци", как не им омръзна и не им прегракнаха пискливите гласчета...

    ОтговорИзтриване
  4. Съгласен съм с позицията. Да рушиш историята и да премахваш неудобните събития и факти си е чиста самозаблуда. Бях против и при смешното взривяване на мавзолея.

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item