stoineff

Три нови стадиона в България

Арена на розата
Грандиозния проект за нов Национален стадион, чието име е „Арена на розата" включва: Стадион с капацитет от 40.000 места, 2 тренировъчни терена, 1 открито игрище, мол от 150 000 кв.м., хотел, офис сгради - 50.000 кв. м и паркинг - 3.500 места



Уникални нови стадиони
Септемврийска корона
Христо Стоичков представи екипа от архитектурно бюро "Грас" и фирма WMA, които са разработили проекти за три стадиона в България - национален стадион "Арена на розата", "Септемврийска корона" в София и Арена "Олимпийски съкровища" в Пловдив : "Тези мои приятели от Испания ще ви представят проекти за три стадиона и, ако получат зелена светлина, България ще може спокойно да кандидатства за финали на европейско първенство за юноши и за финали на УЕФА Къп" 

Проектите бяха представени пред премиера Бойко Борисов , министъра на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев , министъра на спорта Свилен Нейков и столичния архитект Петър 


Уникални нови стадиони
Олимпийска съкровищница
в Пловдив
Диков. 
Инвестицията е за общо 450 млн. евро, като средствата ще се набират от частният сектор под формата на публично частно партньорство с общини, а срокът на изпълнение ще бъде не повече от 5 години.

Преди месец Стоичков доведе в България инвеститори от испанската строителна компания "Abelcir". Той ги срещна с Бойко Борисов , като уговорката бе те да се върнат с конкретни проекти, след което заедно с пловдивския кмет Славчо Атанасов разгледаха градския стадион "Пловдив", който от години е в окаяно състояние.

Нови стадиони в България
Розата един от символите на България
е включена във визията на
стадиона
"Проектите разработихме заедно с приятели и партньори и така искаме да изпълним идеята на Христо Стоичков да подари на България 3 модерни стадиона, каза Габриел Серда, генерален мениджър на архитектурно бюро "Грас". "Почти всички стадиони в България до момента са изградени от публичната власт. Сега искаме да вкараме частен капитал и съоръженията да бъдат в полза на обществото. Цялостната идея е да финансираме проектите с пари от частния сектор и комплексите да се използват 365 дни в годината", добави той.




Идеята за националния стадион е да обединява символите на българската култура. Намира се на място близо до летището в София. Идеята за архитектурния му облик идва от храм паметника „Александър Невски" и неговите куполи. Именно поради това „Арена на розата" има многокупулни пластове.

related

Спорт 523757648474303469

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item