stoineff

Японският премиер ще бъде министърът на финансите Йошихико Нода



Токио, август 29. Известен със своята решителност и мълчаливост японският министър на финансите Йошихико Нода днес бе избран за лидер на управляващата Демократическа партия и, съответно, скоро ще стане следващият министър-председател. Той спечели изборите, които се проведоха в два етапа.
В първият кръг нито един от петте кандидати не успя да спечели повече от половината от гласовете на 395 те депутати от управляващата партия. Нода е на второ място, като загуби първото място на основния му съперник - министърът на икономиката, търговията и индустрията Банро Кайеда.
Въпреки това, във втория кръг, ситуацията се промени, тъй като на негова страна гласуваха много по-рано победилите кандидати.

Новият лидер е поддръжник на по- строги мерки за подобряване на финансите на Япония и намаляване на публичния дълг, който вече е два пъти повече от брутния вътрешен продукт. Той се обяви срещу намеренията на изходящи премиер Наото Кан да се откаже от ядрената енергия след аварията в АЕЦ ", Фукушима-1". Новият партиен лидер е за запазване на атомни електроцентрали при по-строг контрол над значителен тяхното подобряване на тяхната безопасност. Във външната политика, Нода, както и други лидери на управляващата партия подкрепя политиката на военно-политически съюз със Съединените щати. В същото време стана ясно, че той счита, за заплахата и бързото нарастване на Китай.
За министър-председател Нода ще бъде избиран на август 30. Управляващата Демократическа партия на Япония има мнозинство в долната камара на парламента, който играе решаваща роля при определянето на ръководител на правителството.
Йошихико Нода е роден 20 Май 1957 в Funabashi, префектура Чиба. През 1980 г. той завършва училище за политически и икономически науки на частен университ Уаседа. Също така е завършил Института по публична администрация и im.Matsusity управление, което се счита за училище на политически и икономически лидери.
През юли 1993 г., бе избран за пръв път на Камарата на представителите / долната камара / на префектура Чиба.
От 1998 г. - за член на Демократическата партия на Япония / ДНП /. През 2001 г. - министърът на административната реформа в "сянка" кабинет ЯДП.
През септември 2002 г., се кандидатира за избори на председател ЯДП, но той оттегля малко преди изборите. През 2002 г. - Председател на Комитета парламентарните въпроси ЯДП. През 2004 г. - Министър на финансите в "сянка" на кабинета ЯДП. През 2005 г. - Председател на Комитета парламентарните въпроси ЯДП.
През септември 2009 г., след победата на ЯДП в изборите за долната камара на Парламента, получава поста заместник-министър на финансите в правителството. В тази си роля, многократно изобразяван Япония в различни международни срещи, включително на срещата на финансовите министри на "големите двадесет."
От юни 2010 г. - министър на финансите в правителството Наото Кан
08 Август 2011 обяви решението си да се присъединят към борбата за поста на председател на ЯДП.

related

Свят 2502270813308607626

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item