stoineff

Фактите говорят, че именно сърцето контролира мозъка, а не обратноКолко тежи човешката душа? Защо именно сърцето контролира мозъка, а не обратното?

„През целият си живот съм изучавала мозъка на човека…Общият извод от нашите материали е: някакъв процент от хората продължават да съществуват в друга форма, във вид на нещо, отделящо се от тялото, на което не мога да дам друго определение, освен „душа“.Действително, в организма има нещо, което може да се отдели от него и даже да преживее самият човек“
Наталия Бехтерева
Неврофизиолог

Още през 1915 година американският лекар Мак Дугал се опитал да определи теглото на „това неизвестно, което наричат душа“. Той искал да хване колебанията в тежестта на човека в момента на смъртта му. Оказало се, че когато се прекратявала жизнената дейност на човешкия мозък, тялото ставало по-леко с 22.4 грама. Това, според учения, е теглото на човещката душа.
В началото на ХХI век, доктора на естествените науки Еугенюс Кугис от Института за полупроводници при Академията на науките в Литва отново се върнал към този стар опит, използвайки при експериментите си по-прецизна техника. Той установил, че в момента на смъртта човек губи от 2.5 до 6.5 грама от теглото си.
Къде се намира тази абстрактна материя, която има свое тегло? Според думите на съвременния учен, лекарят-психиатър от болницата „Синай“ в Детройт Пол Пирсел, душата на се намира в сърцето на човека. Този извод той прави, изследвайки над 200 пациента, на които им е присадено сърце. Резултатите от своите изследвания той публикува в своята книга „Кодът на сърцето“.
-Доказателство за това, че в клетките на сърцето е програмирана личността, че именно сърцето контролира мозъка, а не обратно, служат операциите по трансплантации, при които „клетъчната памет“ преминава от умрелия към живия,- обяснява доктор Пирсъл.
Ученият може би е прав. Не случайно ние назоваваме бездушния човек безсърдечен.

инфо- http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=6185

related

статии 3064552174394073539

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item