stoineff

Сърцето е истинския дом на душата


В книгата си д-р Пирсъл подчертава една своя теза - „Според мен отделните клетки на човешкото тяло, заедно с кода за генетичната информация, съдържат в себе си по някакъв начин и информация за самия човек, на който те принадлежат“, разсъждава авторът на „Кодът на сърцето“. В подкрепа на този извод д-р Пирсъл припомня, че още Дарвин е развивал в трудовете си идеята за биохимическата природа на човешките емоции. Въз основа на всички тези факти авторът на „Кодът на сърцето“ заключава, че „душата“ на човека и характерът му се помещават не в мозъка, както се приемаше досега, а в сърцето. Именно в този важен и намиращ се приблизително в центъра на тялото орган е програмиран характерът на личността. Затова – категоричен е д-р Пирсъл, именно сърцето, а не мозъкът, е носител на т.н. „клетъчна памет“. Тази памет променя характера и чувствата на преживелите сърдечна трансплантация пациенти, смята американският физиолог.
Изводите на д-р Пирсъл се потвърждават и от проф. Кендис Пърт от Центъра по поведенческа невробиология в университета „Рутгерс“ в САЩ. Тя установила, че нервните краища на клетките от човешкото тяло предават информацията не само към мозъка, но и към всички останали органи на тялото. Това ставало посредством резонанса в определен честотен диапазон, който стимулира активността на мисленето, чувствата, емоциите и физическата активност на тялото на молекулярно ниво в мозъка, сърцето и другите органи. Според проф. Пърт именно тези трептения представляват „азбуката“ на нашите органи. С нейна помощ не само се предава информация от донора на приемника, но и имунната система контактува с стомашно-чревната, нервната, ендокринната и другите системи на човека. Всичко това означава, разсъждава д-р Пърт, че „отпечатъци“ от характера на човека се пазят в тялото във всички органи и на всички нива на молекулярна основа. Пак според проф. Пърт сърцето е не само една мощна и осигуряваща живота ни помпа, но то е и диригентът, който синхронизира работата на всички органи в тялото с помощта на предаваната на клетъчно ниво информация. „Затова пазете сърцето си, защото то е истинският дом на душата“, препоръчва американската изследователка.

http://www.monitor.bg/article?id=64159

related

статии 2793312532180695737

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item