stoineff

ДЕЦАТА-ИНДИГО: КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА ТЯХ И КАК ДА ИМ СЪДЕЙСТВАМЕ ПРАВИЛНО?



Интервю с д-р Алексей Шадрин

Справка за д-р Алексей Шадрин: световно известен учен и терапевт, д-р по психология, един от водещите специалисти в света по регресивна терапия и в изучаването на преражданията, основател на Руската Школа по Регресивна Терапия, автор на десетки новаторски методики в психотерапията. Автор на учебник и на трилогията „Лечение с миналото”, водещ Майсторски класове -1,2,3 в Русия, САЩ, Швеция, Норвегия, Финландия, Унгария и др. Майсторският му клас „Тъмната стая – преодоляване на детските страхове” е призната от съвременните американски специалисти за революция в детската психотерапия. Самият д-р Шадрин е от малцината, дошли на този свят с паметта за предишните си въплъщения. От 1991 г.насам той е преминал всички нива на обучения при Тибетските и египетски „пазители на знанието” (т.нар.върховни жреци) и е получил право да преподава тези сакрални науки. През м.август 2008 г. в Бургас се проведе първият семинар на д-р Шадрин в България.

Въпрос: Д-р Шадрин, в последно време все повече се говори за децата-индиго, които се раждат все по-често. Какво е добре да знаем по този въпрос и как да помогнем, при това без да навредим на тези деца?

- Първо трябва да имате разбирането за това, че децата по принцип имат различна чувствителност от тази на възрастните. А още повече – децата-индиго. За тях са необходими специални учебни часове (от рода на факултатив), по време на които да се развиват уникалните техните способности. Обучаващите ги възрастни също трябва да бъдат хора-индиго.
Много е важно възрастният ясно да разбира, че пред него стои дете-индиго, а не дете с психични отклонения. За да се отвори пък, детето-индиго трябва да разбира, че пред него стои човек-индиго, подобен на него.
Детето-индиго, освен обикновените дадености, които са общи за всички деца, има и специфично „тяло-индиго”, което трябва да се развива правилно (в противен случай се създават условия за психични заболявания). Децата-индиго имат много висока чувствителност, те са много раними. При тях случаите на самоубийство са повече, т.к.те мислят, че светът не ги разбира. Тези деца първо трябва да се научат да живеят в този свят, който виждат по друг начин, а не както го виждат обикновените хора. В това е и ключовата дилема на тези деца: хората не ги разбират, не разбират техните възможности.
Първата характеристика на детето-индиго е, че то помни своите минали животи много по-ярко от другите хора. Обикновено възрастните считат това за фантазьорство, а това кара децата да се затварят в себе си, да се капсулират от околния свят. Те повече вярват на своите усещания от другите, а след като на тях не им вярват, а още по-лошо – присмиват им се, те могат да развият сериозна психическа травма, не можейки да разберат защо другите не вярват на такива очевидни неща. В това е и главният проблем на децата-индиго – тяхното различие от другите! Децата-индиго имат по-фини тела от останалите хора и имат съответно способността да се ползват от по-фините енергии на Вселената.

Въпрос: Как може да разпознаем децата-индиго? Дали по виолетовата аура?

- Първоначалната аура на децата-индиго не е виолетова, т.к. тялото им още не е активно, а е в спящо състояние, дотогава те са в скрит вид. Тялото-индиго на тези деца започва да се проявява по-късно, средно на около 3-годишна възраст. До 2-годишна възраст те не се отличават от обикновените деца. Едва след 3-тата им година техните аури стават видими за определени хора, имащи такава способност. А докато се намират в скрит вид, можем да ги разпознаем едва след специален разговор с тях.

Препоръка: Желателно е за децата-индиго да има специални курсове, на които да се работи за развитие на тялото-индиго. А т.к.към децата-индиго е желателно да се култивира специално отношение от страна на възрастните, се препоръчват курсове за деца и родители. Тогава децата-индиго ще бъдат в подходящата им среда от възрастни-индиго, което е най-доброто за тяхното развитие.

Специална препоръка за родителите: Не бързайте да обвинявате децата си в лъжа или фантазьорство, когато те ви разказват за явления, противоречащи на здравия ви разум. Може би вашите деца са способни да виждат и усещат по различен начин от вас, от възрастните. Затова си заслужава да се обръща най-сериозно внимание на това от какво се страхува детето, да се научим да разбираме неговите страхове и да му помогнем да се избави от тях. На всеки от нас е нужно да преодолее страховете си, но само децата не могат да направят това без наша помощ.
Болшинството от нашите психически проблеми и неудачи в живота ни на възрастни е свързано точно с тези детски страхове, които сме успели да забравим, превръщайки се във възрастни.
Вие сте в състояние да помогнете на вашите деца да избегнат подобни проблеми, единствено като не позволявате те да възникват

related

статии 8757308373497387641

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item