stoineff

Спират продажбата на златни монети в САЩ


Златни монети
Източник: Инвеститор
Скокът на цената на златото принуди Монетния двор на САЩ да спре продажбата онлайн на колекционерски златни монети за първи път в съвременната история, предаде Ройтерс.

Мярката засяга само златните нумизматични продукти, които се продават на колекционери, а не златните монети, продавани на инвеститори, уточни говорителят на Монетния двор Майк Уайт.

Продажбите бяха замразени вчера за преоценяване, което се очаква да приключи късно вечерта днес, уточни той.

Монетите от скъпоценен метал Америкън иигъл за инвеститори се продават само на оторизирани търговци на едро, а не пряко на гражданите и цените им се движат със спотовите цени в Лондон, тяхната продажба не е засегната, отбеляза Уайт.

Цените на златните нумизматични монети за колекционери включват известно надбавка и са основани на средното седмично равнище.

Котировките на златото достигнаха нови рекорди вчера, въпреки че някои инвеститори върнаха парите си на фондовия пазар - непривична ситуация, която отразява продължаващото безпокойство на инвеститорите, отбелязва Асошиейтед прес.

Цената на скъпоценния метал нарасна повече от два пъти от началото на рецесия в края на 2007 година, като това лято скокът набира скорост, отбелязва Ройтерс.

related

Бизнес 8913764652430421154

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item