stoineff

Гонка в центъра на София


Столичните полицаи задържаха 26-годишен мъж след кратка гонка по столичен булевард. Около 5 часа автопатрул на „Специализирани полицейски сили” - СДВР забелязал, че на кръстовището на булевардите „Г.М.Димитров” и „Драган Цанков” микробус „Мерцедес Спринтер” преминал на червен сигнал на светофара. Полицаите последвали автомобила, подавайки светлинен и звуков сигнал да спре, но шофьорът не се подчинил и рязко увеличил скоростта си. На кръстовището на бул. „Драган Цанков” и ул. „Васил Калчев”, след ляв завой, той скочил почти в движение и побягнал. Служителите на реда го заловили догонвайки го при входа на метростанцията. Бусът спрял на собствен ход след около 20 метра – за щастие няма пострадали и нанесени материални щети по други коли. При първоначалния оглед било установено, че микробусът е с разбити ключалка на вратата и контактен ключ. Справка показала, че е собственост на софийска фирма. Водачът Е.Н. /26г. / нямал документи за самоличност и за автомобила. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава.
Криминалисти от Седмо РУП задържаха измамник- рецидивист. На 3 август 38-годишна столичанка се оплакала в районното управление, че била измамена с 1 450 лева от мъж, който обещал да й достави гориво на по-ниска от пазарната цена. Тя разказала, че преди месец на работното й място се заговорила с непознат, който и казал, че има силни връзки в много бензиностанции и й предложил „сделката”. След дни неуспешни опити да се свърже с „търговеца” жената разбрала, че е жертва на измама. В хода на разследването криминалистите установили извършителя В.С. /32г./, регистриран в полицията за измами и с условна присъда за въоръжен грабеж. На 10 август той е задържан и му е повдигнато обвинение. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
В момент на теглене на пари с чужда кредитна карта служители от Шесто РУП задържаха 16-годишна. На 10 август в районното е подаден сигнал от столичанка за извършени няколко транзакции с картата й, които тя не е извършила. Веднага служители на „Икономическа полиция” започнали работа по случая и на банкомат на бул. „Македония” задържали 16-годишна с кредитната карта на потърпевшата. В последствие станало ясно, че непълнолетната е регистрирана за джебчийство, тя издебнала жената в столично заведение и преровила портмонето й. Чрез няколко транзакции изтеглила 3000 лева. Материалите по случая са докладвани в СГП. На задържаната е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.
Кражба от Полиграфичен комбинат на бул. „Цариградско шосе” разкриха криминалисти от Първо РУП. На 9 август управител на складова база заявил, че от помещение е извършена кражба на 6 мобилни телефона, собственост на служители. От оперативно-издирвателните работи извършителят на кражбата бил задържан. Установено е, че е служител на охранителната фирма, нает от комбината. Откраднатите телефони са намерени и иззети. На 20-годишния К.Н. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева.

related

новини 6515521676710658474

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item