stoineff

Моста Хеликс - Архитектурно постижение на Сингапур

Май не е много ново, но аз сега го видях и ще го представя мостът Хеликс Бридж в Сингапур.




Хеликс Бридж в СингапурТова е поредното архитектурно произведение на изкуството, което изразява истинския дух Сингапур. В средата на 2010 г. изграждането на спирала мост е завършен, добавяйки още по великолепие на откриването на курорта Marina Bay Sands.

Хеликс Бридж е мост връзка между търговски център и център на брега на морето Марина Марина Бей. Този необичаен дизайн се намира близо до моста Shiariz Бенджамин мост. Сингапур надмина всичко очаквано, като даде на света първия спираловиден мост. Хеликс Бридж, напомня структурата на човешката ДНК, която символизира "живот", "цялост", "обновяване" и "растеж".
Хеликс Бридж в Сингапур


Височината на моста е 280 метра, дизайна е разработен от австралийската група архитекти, заедно с инженери от фирмата Arup 61. Мостът има пет удобно разположен гледане платформи с навеси, изработени от стомана и стъкло, както и места за пешеходци. Заинтересованите могат да се насладят на различни мероприятия, провеждани на плаваща платформа, Марина Бей.

Изискванията към моста Хеликс включват вградени навеси и козирки като защита от тропическия климат. Желанието да се използва тръбна кръстосана конструкция, която позволява на покривните сегменти и платното да се интегрират произлиза именно от това изискване. Екипът е открил, че двойната спирална конструкция ще намали пет пъти количеството на употребената стомана в сравнение с конвенционалните ферми и трегери. Изпълнителите на проекта споделят, че били развълнувани преди всичко от перспективата чрез тази конструкция да представят Сингапур като „зелен” и „пешеходен” град.

Хеликс Бридж в Сингапур

При избирането му в съревнование с други 36 дизайнерски проекта градските власти решават, мостът да бъде изграден изцяло от неръждаема стомана. Това решение позволява тръбите, подпорите, и връзките да бъдат прецизно изработени, а многопрофилните свързващи елементи да изглеждат естествено, в органично единство с цялата конструкция.

related

Технологии 4838892760177788675

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item