stoineff

Използването на мобилни телефони води до стерилитет при мъжете


Прекаленото използване на мобилни телефони прави сперматозоидите по-лениви и те не могат да изпълнят докрай своята мисия. Резултатът е стерилитет. Да внимават основно мъжете защото качеството на семенната течност и продължителното използване на мобилните телефони. Статиията е, публикувана в престижното списание Journal of Andrology.

Твърдението е подкрепено с изследвания върху животни, които показват, че мъжете, които говорят много по телефона имат основание за притеснение. Опитни зайци са били подложени на радиация от мобилни телефони с честота 800 MHz за 8 часа на ден, в разстояние на 12 седмици. Само след шест седмици са установени значителни отклонения в размножителните способности на облъчените зайци. На десетата седмица сперматозоидите на зайците вече са били твърде лениви за да са способни да свършат някаква полезна работа. Подобни тестове са проведени и върху лабораторни мишки, а резултатите са били подобни на тези при зайците.

Клиничните заключения на учените от италианския University of Catania са били, че мобилните телефони са свързани с понижената концентрация на сперматозоидите, загубата на тяхната мобилност и общо намаляване на жизнеспособността им.

related

Технологии 4845636974130888103

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item