stoineff

Лондон в пламъци: Сблъсъците в Лондон продължават 3 - ти ден


Безредиците са се разпространили в Източен и Южен Лондон, след сблъсъците през уикенда с Тотнъм. Има информация за магазини в Брикстън, нападнати от грабители, съобщава Скай нюз. Лондонската пожарна е изпратила шест екипа да гасят пожар в Брикстън, вероятно магазин за храни. Други магазини, включително аутлета „Къри”, са били нападнати от организирани банди.

„Ние наблюдаваме стотици хора да се разхождат по улицата с боксове или подобни. Има викове и полицейски хеликоптери, но няма следа от полицията”, коментира пред медията местен жител. Служителите на реда са организирали кордони на различни места около безредиците в Брикстън. Редица магазини в Уолтхемстоу, Чингфорд и Лийтън са били разбити и ограбени. Трима полицаи са били откарани в болница, след като били блъснати от бързо движеща се кола.

Нови безредици са избухнали в неделя вечерта и в Северен Лондон, но този път в Енфийлд, район съседен на Тотнъм. По улиците е имало сблъсъци между полицията и местни жители. Около 200 младежи започнали да чупят витрините на околните магазини и повредили полицейски автомобил, предаде Фокус.

„Наоколо има много хора. Това не са масови безредици, но са сериозни вълнения”, описва ситуацията в микроблога си в „Туитър” местният депутат Ник де Буа. Скатланд ярд е изпратил допълнителни патрули в Енфийлд, както и в други райони. „Ние внимателно преглеждаме всяка постъпваща информация, за да насочим ресурсите си в съответните места. Никои не иска повторение на сценария от изминалата нощ в Тотнъм”, каза полицай Крис Джонс.

related

Свят 5880717954915656077

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item