stoineff

Новата версия на www.bulgariatravel.org струва 1.46 млн. лева без ДДС

Сайт за милиони
 Порталът сега

Порталът вече е готов и в момента се извършват тестове и корекции. Очаква се да бъде пуснат в началото на септември.

Националният туристически сайт се разработва от консорциума "България травъл 2010" ( "Медиа планинг груп", "Сиенсис", "Скриин брадърс"). Обединението спечели надпреварата в конкурса с още 13 други кандидата в края на миналата година. Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че договорът с изпълнителя е подписан при цена от 1,46 млн. лв без ДДС.

По информация на икономическото министерство новият сайт, който ще се поддържа на 9 езика, ще разполага с мултимедиен каталог, включващ информация за над 400 туристически обекта, над 4 хил. снимки и над 50 видеоклипа. Отделно ще има интерактивна карта, туристически маршрути и календар с културните и бизнес събития. В сайта ще има още рубрика "Непознатата България", както и такива за новини и за представяне на дестинации.

От ведомството на Трайчо Трайков казаха още, че ще има подстраница, насочена към бизнеса, както и блогърска секция. Предвижда се и създаването на профили във Facebook, Twitter, My space и Svejo.


Създаването на нов туристически сайт и мултимедиен каталог с атракции се финансира по проект от европейската програма "Регионално развитие". Той беше спечелен още през 2009 г. и си навлече критики заради заложената прогнозна цена от 1,9 млн. лв без ДДС.

Тогава от вече закритата агенция по туризъм съобщиха, че проектът е разработен съвместно с консултантска компания и "стойността е реалистична предвид общата му продължителност от 2 години, както и огромното количество работа по разработване на софтуер, мултимедийни продукти, съдържание на мултимедийния каталог, превод на цялото налично съдържание на 9 езика" и др.

След идване на правителството на ГЕРБ пък вече обявената поръчка за сайта беше прекратена с мотив, че нито един от явилите се 11 кандидати не отговаря на заложените изисквания. В средата на 2010 г. тя беше обявена наново при същата прогнозна цена, но с по-ниски критерии към кандидатстващите компании.

Така те трябваше да докажат, че имат оборот от 1,9 млн. лв за 2007, 2008 и 2009 г. като задължително 1,1 млн. лв от тях да бъдат от договори за услуги, свързани с програмиране и уебдизайн. При прекратената поръчка прагът за оборот беше 3,9 млн. лв.

related

Технологии 1834804012868024744

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item