stoineff

На полигона на Ново село се провежда съвместно българо-американско учение


На полигона на Ново село се провежда съвместно българо-американско военно-полицейско учение „Бдителен страж 2011”.

Военнополицейско обезпечаване на сигурността на района, ескорт на ВИП лица от взвод „Военна полиция” с участието на военнослужещи от САЩ; използване на високоскоростна радиостанция HARRIS при предаване на данни в реално време; възстановяване на реда при групово нарушаване на обществения ред, съвместно със Специализирани полицейски сили – МВР; евакуация на ВИП лица от сграда; противодействие на въоръжено нападение срещу ескорт на ВИП лица –всичко това бе част от тактическите действия, демонстрирани в рамките на днешния ден от учението „Бдителен страж-2011”.
Освен главния секретар на МВР, овладяването на гражданско неподчинение и разбиване на тълпа с водни струи от специализирана техника от специализираните полицейски сили на вътрешното министерство и на взвода „Военна полиция”, бяха наблюдавани от министъра на отбраната Аню Ангелов, командващия ВВС генерал Симеон Симеонов, командващия Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. На демонстрациите присъстваха посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик и управителят на Сливенска област Марин Кавръков. Те бяха единодушни в оценката си, че учението още веднъж потвърждава изключително високото ниво на професионална подготвеност на участниците в него, както и много доброто взаимодействие между различните екипи от двете ведомства.
В съвместното българо-американско военнополицейско учение, което се провежда от 20 август до 2 септември 2011 г. участват 104 военнослужещи от служба „Военна полиция”, девет инструктори и военни полицаи от Националната гвардия на щата Тенеси, служители от дирекция „Специализирани полицейски сили” към Главна дирекция „Охранителна полиция” – МВР. Ръководител на учението от българска страна е началникът на отдел „Контрол и охрана” към служба „Военна полиция” полковник Костадин Стойчев, а от американска - майор Роберт Зиграф, офицер по операциите в щаба на 117-ти военнополицейски батальон на щата Тенеси.

related

България 2542948900267225262

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item