stoineff

Арестуваха Цар Киро


Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е задържан снощи, съобщи МВР.

Приведен е в следствения арест в Пловдив. Наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража”, предстои искане за постоянното му задържане.

Повдигнати са му обвинения за закана за убийство. По Наказателния кодекс това е тежко криминално престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Заплахата е отправена към жител на село Катуница. Арестът на Рашков е по подадена жалба срещу него на 23 септември.

"По случая в Катуница разпитваме хора, които се съгласяват да свидетелстват. Рашков е там, където отдавна трябваше да бъде", заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев пред Нова телевизия и призна, че сега очаква повече съдействие от страна на гражданите.

Рашков и семейството му 20 години са правили безнаказано каквото си искат, заяви още главният секретар на МВР. Той припомни, че срещу Рашков има три заведени жалби от миналата година. По едната е получил присъда, по другата е задържан, а по предишна е предупреден от полицията.

Кирил Рашков и фамилията му бяха изведени от Катуница, след като на 23 септември в селото бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, а според местните жители престъплението е извършено от хора на Цар Киро.

Това доведе до размирици в селото, при което бяха опожарени къщи на фамилия Рашкови. След случилото се напрежението се отпуши и последваха протести в цялата страна.

Междувременно, след като жителите на селото се оплакаха публично, че фамилията на Цар Киро ги тормози от години, Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура започна проверка на преписките, свързани с Рашков и семейството му.

Започна и вътрешна проверка на служители на НАП в Пловдив заради информацията, че Рашков не е плащал данъци, и съмненията, че чиновници са си затваряли очите.

http://www.dnes.bg

related

новини 5761401608406641234

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item