stoineff

Покупка на нов лаптоп – как да направим най-добрия избор?


Когато човек реши, че иска да си купи лаптоп, това може да се окаже доста трудно решение за него. Има редица неща, с които трябва да се съобразяваме и това в повечето случаи ни кара да се чувстваме доста обърквани, отколкото да ни помага.

Искате да си купим лаптоп с красив дизайн, но се оказва твърде скъп. Или пък се спирате на модел с отлични технически параметри, но не ви допада на външен вид. Изключително важно е да прецените за какво точно ще ползвате устройството, за да сте наясно какво по-точно да търсите. Защото, ако не сте запален геймър и не работите с тежки програми, не ви трябва мощен процесор, с голяма памет, а нещо по-обикновено. Тогава вместо на бързата производителност, можете да заложите на стилния дизайн с нормални технически параметри. Имайте предвид, че геймърските лаптопи са висок клас компютри и на цена са доста скъпи.

Ако основното, за което ще ползвате машината е сърфиране в интернет, изпращане на имейли, работа с документи, гледане на филми и слушане на музика, то на пазара в България има предостатъчно модели, които могат да ви бъдат достоен помощник в ежедневието. И не е нужно да харчите много средства за това.

При положение обаче, че сте даровит хакер, геймърството е в кръвта ви и голяма част от деня ви е свързан с боравене с тежки програми, то тогава лаптоп със съвсем обикновени характеристики няма да ви е от никаква полза. В момента в специализираните магазини няма да ви е трудно да откриете преносим компютър с приятен и изчистен дизайн и изключително бърза производителност. Всичко е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Друг важен проблем при избора на компютър е какъв по-точно да бъде той – нетбук, ноутбук или таблет?

Нетбуците са малки преносими компютри, с олекотен дизайн и в повечето случаи дисплеите им варират от 10 до 12 инча. Те ще ви бъдат от изключителна полза, ако постоянно пътувате и голяма част от времето си прекарвате в движение. Голям плюс на нетбуците е дългата продължителност на живота на батерията, както и това, че можете да го носите навсякъде със себе си, без да ви тежи. Не забравяйте обаче, че процесорите им са слаби и разполагат с малка оперативна памет.

Ноутбуците (или обикновените лаптопи) са с голям дисплей, удобна клавиатура и достатъчно памет, за да съхранява цялата си информация в тях. Имат стабилен процесор, който ни помага да работим с лекота и вградено DVD , като по този начин имаме възможността да инсталираме различни програми и софтуер. Батерията им издържа средно около 3 часа без заряд и са по-тежки, но са идеални за работа с тях у дома или в офиса.

Другият вариант, от които можете да се възползвате са таблетите. Това са най-новите изобретения от света на компютрите, с ултра чувствителен на допир екран,виртуална клавиатура и множество други допълни екстри, на които можете да се наслаждавате.

Ако ли пък не ви е необходим лаптоп, който да е навсякъде с вас, чудесно решение е и стационарният компютър. Предимството на тези компютри е, че могат да им се сменят различни части от конфигурациите за по-голяма мощност или пък при повреда, докато при подвижните устройства е невъзможно. Например,ако ви се прииска да имате бърза машина за играене на игри, просто сменяте графичната си карта.

Запомнете, че каквото и решение да вземете,първо се съобразете с вашите нужди и потребности.Това е важно, за да имате максимално полза от устройство и да сте направили една добра инвестиция.

related

Технологии 3043535561071617353

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item