stoineff

Нелегални емигранти заловени в Петрич


     
             Гранични полицаи от ГПУ-Петрич задържаха осем нелегални емигранти. Шестима от тях са били укрити в товарен влак, другите двама са заловени в района на 60 гранична пирамида. Съобщи пресцентъра на МВР.

             Вчера граничен патрул от ГПУ-Петрич извършил проверка на международен товарен влак, натоварени с тръби. Крайната дестинация на ж.п. композицията била Австрия. При огледа на влака граничните полицаи открили шест чужди граждани, мъже, скрити под тръбите, в конструктивните кухини на шасито на вагоните. Пред униформените служители те заявили, че са пакистански граждани и нямат документи за самоличност. Станало ясно и че крайната цел на пътниците е Австрия.

            По-рано същия ден граничен патрул от ГПУ-Петрич задържал двама чужди граждани в района на 60 гранична пирамида, в землището на с.Тополница, преминали незаконно от Гърция за България. Двамата мъже били без документи за самоличност и заявили, че са иракски граждани. При установяване на самоличността се оказало, че един от тях е обявен за общодържавно издирване от ГПУ-Петрич, обвиняем за незаконно преминаване на границата.

             За случаите са уведомени гръцките гранични власти и районната прокуратура. Образувани са досъдебни производства. Иракчаните са задържани в ГПУ-Петрич. На пакистанците са наложени административни мерки «принудително отвеждане до границата» и «забрана за влизане на територията на Република България». Работата по случаите продължава.

related

новини 2818427028024615475

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item