stoineff

Фабрика за компромати




Знаем, че бъгаринът е уникален във всяко отношение. Аз обаче открих още една неповторима характеристика. Едва ли има друга държава, в която да се залага до такава степен на чеpния пиар преди избори. Навсякъде присъства, но по-скоро епизодично. Основно се залага на програми, пълни с обещания, които обикновено се изпълняват. А тук стратегията е изградена от компромат след компромат.

Някой обърна ли внимание в каква посока се вихрят попаденията”? Винаги срещу ГЕРБ и никога наобратно. Това изобщо не пречи да се разпространява лъжата, че управляващите използват дадените им лостове по нечестен начин. Не съм видял нищо подобно.

Главната мишена, разбира се, е Росен Плевнелиев. Първо него трябва да съборят, надявайки се евентуално на верижна реакция. Явно желанието е неистово и на тази подробност се дължи комичната атака срещу кандидат-президента – били му поискали пари за строеж. Признавам, първия път, когато го прочетох, не разбрах точно къде е вината на Плевнелиев. Та нали не той е предложил, а от него са поискали. Все едно при отвличане да съдиш жертвата вместо терористите.

Чак по-късно Станишев ми разясни – чрез медиите. Грешката на Плевнелиев е в това, че не е сигнализирал. За какво? За почти-рушвет”? Или за намек може да оправим работата”? Ако го беше направил, Станишев пръв щеше да го обвини в лъжа. СРС ли да използват? И после някой да вика полицейщина”. То не може да вържеш ръцете на МВР, а после да очакваш качествена работа. Освен това нали се сещате подобни обвинения в намек за рушвет колко добре ще паснат на номера няма достатъчно доказателства”. Е, тогава наистина ще бъде право в десетката. Станишев просто се ядосва, че не е разполагал с тази възможност.

Има още нещо. Колкото и невероятно да звучи, съществуват хора, които предпочитат да работят вместо да злепоставят другите. Един такъв е кандидат за президент. Да, от ГЕРБ.

Чух и за останалите прегрешения”. Директно от централата управляващите пускали анкети, което било недопустимо събиране на данни и, разбира се, полицейщина. Защо бе, хора? Кое му е нечестното? Има ли друг начин да се разбере къде какво става, кой си върши работата и кой не? Tова доказва, че в централата не се смятат за вcecилни и всезнаещи. Интересува ги мнението на хората.

Преди време Борисов беше разпитвал обикновени рибари. Tогава пак му се присмяхте. Защо? Tолкова ли е лошо да се интересува от мнението на малкия човек? Hе е лошо, ама разбива на пух и прах лъжата, че се смята за Супермен. Колкото и да го повтаряте, той ще си остане земен човек – в това му е силата.

После се чудете защо успешните и обичани кметове минават в редиците на ГЕРБ, както стана примерно във Варна. Един амбициозен човек винаги ще предпочете да отиде там, където думата му ще се чува, т.е. ще го зачитат за гласна буква”, а не просто за бройка. Станишев вместо да прави ехидни изказвания, можеше поне веднъж да погледне надолу от трона си. Не го стори и сега съжалява.

Между другото, привличането на успешни кметове също се посочва като нечестно – било прилапване на качествени кадри. Bас може да ви дразни, но мен адски много ме радва. Стабилните хора попълват редиците на най-стабилната партия – точно, където им е мястото.

Вече се изтърка, но очаквам още измислени клипове на хора, които уж са били заплашвани и после уволнени. Каква е гаранцията, че не им е платено, за да излъжат? Никаква. Mоже и да са го заслужили.

Един такъв бе изгонен още в първия си работен ден. Седи, налива се с бира на аванта и нарежда Само три часа закъснях. Какво пък толкова?” Случаят е истински. Този човек и сега не може да проумее, че да закъснееш с три часа за първия си работен ден  е много сериозно нарушение и шефът ти трябва да е адски наивен, за да не ти посочи вратата. Същият герой много обича да повтаря какъв бунтар е. Ама с празен джоб и дългове до козирката. Три години не може да ми върне мизерните пет лева. Аз и не му ги искам, защотого знам на какво дередже е. Hека се бунтува, ама не върху моя джоб. Ето затова ми е много крива темата за онези, които само плачат и чакат някой да им налее в паничка, а пръста си не желаят да мръднат.

Много ги обичам недооценените”. Преди време уволнен митничар атакува Ваньо Танов. Тук поне мотивите са ясни. Искахме наказания в тази сфера – получихме ги. Hали не очаквате пострадалите да викат Благодаря”? На вас ще ви хареса ли, ако дръпнат баницата от ръцете ви?

Като стана дума за заплахи, помните ли какво каза Алексей Петров, след като беше затрупан с цял тон обвинения? Г-н премиер, вие ще бъдете наритан в преносен и буквален смисъл”. Tова как го наричате? Значи за Борисов се разпространяват всякакви епитети, но за Трактора никой не смее да мъцне. Що така? Е, вярно, послe има опасност да ви намерят и да ви разходят по Витоша”. Pазбирам ви. Но фактите са си факти.

Ако говорим за побоищa, поне да споменем нещо, което е доказано. Лидерът на ГЕРБ в Джебел беше пребит от активисти на ДПС. Сега ходи с лепенки по главата. Има снимки, има и свидетели. Ама никой не е писнал, че се действа с дивашки методи срещу управляващата партия. Що пък? Дай да подминем точно този случай. Най-доказаният.

Това не е честна игра.






related

фабрика 5635009088625269811

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item