stoineff

ЦСКА - Левски 1 : 0






ЦСКА - ЛЕВСКИ 1 : 0 

Днес в 17:45 предстои 173 - тия сблъсък между столичните грандове ЦСКА и Левски.
Ето и вероятните състави:

ЦСКА: Мболи, П. Стоянов, Крачунов, К. Стоянов, Адемар, Галчев, Янчев, Нелсън, Зику, Мораеш, Платини

Треньор: Димитър Пенев

ЛЕВСКИ: Илиев, Старокин, Рисп, Милиев, Мюлдер, Грийн, Гаджев, Тасевски, Калво, Младенов, Йовов

Треньор: Георги Иванов

Съдия: Таско Тасков
Стадион: "Васил Левски"
Начало: 17:45 часа


В тима на армейците всичко вървеше добре до изненадващата загуба от Славия с 1: 2 и последвалото равенство с Черно море 0:0. Изненада за всички фенове беше уволнението на Милен Радуканов, под чието ръководство ЦСКА се представяше стабилно. Сега треньорския пост заеме Димитър Пенев, който е донесъл много победи на ЦСКА и като играч и като наставник на тима. За жалост има слухове, че и Драголюб Симеонович има неясна функция в отбора.

Обстановката не е благоприятна за такова дерби и единственото, което може да успокои армейците е, че в Левски положението е аналогично, ако не и по - лошо.



Сините играят на приливи и отливи и загубиха почти всички по-тежки мачове до момента, с изключение на сблъсъка с Литекс (3:2). Отбора се намира на непривичното 4-то място във временното класиране и изостават с 4 точки от Лудогорец и ЦСКА и евентуална загуба днес ще ги отдалечи още повече от върха и до голяма степен може да се окаже решаваща в битката за титлата. Треньорът Георги Иванов така и не можа да изгради някакъв стил на игра в тима и все по-усилено се говори, че собственикът Тодор Батков вече се оглежда за негов заместник. Гонзо е футболистът на Левски, който е донесъл най-много радост на привържениците на тима в дербитата с ЦСКА. Сега обаче той има доста по-трудната задача да изведе отбора до нов успех над "червените", но от треньорската скамейка, а това изглежда доста по-трудна задача.

Наставникът на "сините" има две големи въпросителни преди дербито. Той все още не знае дали ще може да разчита пълноценно на Дарко Тасевски и Христо Йовов, които не са напълно здрави. Все пак и двамата тренираха с отбора през седмицата и шансовете им да играят са големи. Гонзо дори обмисля варианта да използва тактическа хитрина и да заложи на Бижутера в нападение. Йовов е играчът с най-много голове във вратата на ЦСКА от настоящия състав на "сините" и именно поради тази причина треньорът се надява той отново да накаже вечния враг днес.

В ЦСКА пък големият проблем е контузията на Иван Бандаловски, който окончателно отпадна от сметките на спортно-техническия щаб. Юношата на Левски няма да може да се изправи срещу родния си клуб, а същото се отнася и за Апостол Попов, който е трайно контузен. Димитър Пенев се очаква да заложи на най-добрто, с което разполага, като най-вероятно Спас Делев ще остане на резервната скамейка за сметка на чужденците. Има никак не малък шанс Пената да опита и стар изпитан трик и да пусне в игра някой юноша, който да блесне именно в мача с вечния враг.

sportal.bg

related

Спорт 713992398172751270

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item