stoineff

Пушачите намаляват



Пушачите в Ню Йорк непрекъснато намаляват.
Ню Йюрк може да се похвали с успешната си борба против тютюнопушенето. В града, в който живеят 8 милиона души, само 850 000 са пристрастени към цигарите. По информация на Ройтерс след 2002 година броят на пушачите е намалял от 22 на 14 на сто. Само за последните 2 години броят на хората, загърбили вредния порок, е 100 000.

„Тютюнопушенето е сред основните фактори за ранна смърт. Трагичният край може да бъде избегнат, ако гражданите осъзнаят навреме, че трябва да спрат цигарите“, казва кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

През последните години дори тийнейджърите отказват тютюнопушенето, като за периода 2001-2009 година броят на пушещите подрастващи е намалял от 29 на 20%.

Предполага се, че основната причина за това е забраната за пушене в ресторантите и баровете, която бе въведена през 2002 година. Освен това тогава акцизите на цигарите се увеличиха с цели 35%.

Градските здравни служби от години излъчват и образователни филмчета по местните телевизии и използват жестоки снимки на хора, чиито бели дробове са увредени заради тютюнопушене.

related

Здраве 5577050796799045141

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item