stoineff

Земетресение в Шабла 4, 4 по Рихтер


Земетресение е регистрирано в 22:49 часа снощи в района на Шабла. Трусът е бил с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер и е усетен слабо във всички общини на област Добрич, а също и в Девня, Провадия и Вълчидол, област Варна.

Според Европейския сеизмологичен център епицентърът е бил на около 65 км от Варна, на 22 км от Каварна и на 6 км от Шабла. По последни данни на центъра трусът е бил с магнитут 4,4 по скалата на Рихтер и с дълбочина от 20 км.

Земетресението е усетено най-силно в Шабла. В интервю за предаването „Дарик кафе" кметът на Шабла Красимир Кръстев заяви, че до този момент няма данни за пострадали хора и разрушения след труса. Не е имало паника сред населението. Някои от хората са излезли по улиците, но тъй като не е имало вторични трусове, са се прибрали по домовете си.

Тази сутрин ще бъде сформирана група, която да огледа сградите, пострадали при предишното силно земетресение в този район от 5 август 2009 година. Тогава най-силно бяха засегнати читалището и църквата в града.

Парите от междуведомствената комисия бяха забавени и едва преди няколко месеца е приключил ремонтът на последната засегната сграда - тази на читалището, добави Кръстев.

„Две години след силното земетресение всички пострадали сгради са ремонтирани. Парите бяха забавени, но пристигнаха и успяхме да ремонтираме сградата на читалището, 11 домове на хора, които комисията прецени, че трябва да получат индивидуални помощи и силно засегнатата сграда на църквата. Отпусната сума за църквата от комисията бе 54 000 лева, а за читалището получихме 232 000, с които преди около месец успяхме да завършим ремонта. Тази сутрин ще бъде направен оглед на сградите, пострадали при предишния трус, дали са преминали изпитанието", каза още за Дарик кметът на Шабла Красимир Кръстев.

Източник Дарик

related

новини 7585396375766642386

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item