stoineff

Защо Благой Георгиев напусна национала?




Напусналият лагера на националите само ден преди последната евроквалификация Благой Георгиев обясни причините за внезапното си решение. Той отказа да назове конкретни имена, но разкри, че на селекционера Михаил Мадански са се обаждали хора от Изпълкома на БФС, които са принудили временния наставник да изпъди Георгиев.

„Преди мача с Украйна Михаил Мадански ми каза, че ще гради тима около мен и Стилиян, а след загубата дойде и ми каза, че няма да разчита повече на мен, и евентуално ще ме вика само за някои мачове. Каза, че са му се обаждали хора от Изпълкома, да ме маха, и не само мен, и други от по-старите. Щом не ме искат, по-добре да се махна, за да не преча.

Дали е правилно или не, това е мой избор, така съм решил,“ заяви Благо. „Два пъти говорих с Михаил Мадански. Разговорът ни се случи точно преди сватбата на Валери Божинов и Николета Лозанова. Няколко дни по-рано ние с Ники (Михайлов) го помолихме да не присъстваме на тази сватба, защото не ни е работата там.“

„Аз не искам да говоря против Михаил Мадански. Просто ви казвам какъв беше разговорът ни. Обаждал му се еди-кой си и еди-кой си, и така. Затова е треньор, а не да му се бъркат Сульо и Пульо. Той няма да си признае, и аз да бях, щях да отрека. Аз проблеми с него нямам. Казвам какво говорихме, и какви са причините за моето решение,“ продължи с обясненията полузащитникът на Терек Грозни. „Аз трябва да се съобразя, това е негово мнение. Но това е проблемът, че не решава той, а някои хора от Изпълкома, които са над него.“

„Естествено, че знам имената. Но свършете малко работа и вие, разследвайте. Да не се правим на ощипани гугутки, всички тук знаете за кого става дума,“ отсече пред журналистите Благой Георгиев. Въпреки многократните опити да се измъкне от него конкретно име, затова кои са тези ръководители, той не го стори. Единственото обяснение бе, че става дума за същите хора, които са прогонили Димитър Бербатов, което насочи вниманието към Йордан Лечков. „Всички знаем тези неща, и всеки се прави на ощипан. Мен дали ще ме викнат или не, голяма работа. Но хора като Бербатов, те са потърпевши. Той ги каза преди един месец,“ каза Георгиев.

„Разговарях със Стилиян. Той е капитан, а преди това ми е и приятел. Но какво сме си говорили, си остава между нас си,“ добави халфът.

„Ние не знаем кои ще е треньор после. Сега е той, затова аз така реагирам. Въпросът не е дали ще се върна. Въпросът е, че тези 60 мача, в които съм играл, съм давал всичко от себе си. Трябва да се доказваш в клубния си отбор, и след това да идваш в националния. Ти си професионален футболист, плаща ти се, за да се раздаваш докрай. Може да паднеш с 3:0, с 5:0, но трябва да се раздаваш 90 минути,“ бе уклончивият отговор дали би се върнал отново в състава при друг треньор.

related

Спорт 4523918494127909640

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item