stoineff

Две блудства, извършени в рамките на две седмици




Две блудства, извършени в рамките на две седмици бяха разкрити след активна работа на криминалисти от сектор „Тежки престъпления” от столичната дирекция, Пето районно управление. Авторът на престъпленията, С.С. /39 г./ известен за кражби, бил задържан на гара „Подуяне” от служители на Транспортна полиция.
На 20-ти ноември около 22 часа в подлеза пред ж.п. гара „Подуяне”, въоръжен с нож мъж нападнал 22-годишна, заплашил я, нанесъл й побой, след което извършил с нея блудствени действия и й отмъкнал 15 лева. След получения в полицията сигнал, криминалисти започнали незабавно работа за установяване и издирване на извършителя. Потърпевшата дала точно описание на нападателя и бил изготвен фоторобот. В хода на разследването станало ясно, че по време на нападението мъжът бил с маска, която впоследствие свалил и жертвата видяла лицето му. Всички изложени от жената факти съвпадали скато описание на престъпление, извършено по идентичен начин на 8-ми ноември след 20 часа между релсите на гарата. Тогава извършителят нападнал друга 22-годишна жена, блудствал с нея и отмъкнал дамската й чанта.
На 23-ти ноември служители на Транспортна полиция извършвали обход в района на гара „Подуяне” и забелязали мъж със съмнително поведение и външен вид, отговарящ на портрета от разпространения фоторобот. Справката установила, че това е С.С. /39 г./ от гр. Бухово, известен за кражби. Мъжът бил доведен в полицията и задържан за 24 часа. При последвалото претърсване на жилището му криминалистите иззели яке, дънки, работен гащеризон, с които бил облечен по време на извършване на престъпленията. Иззет бил и газов пистолет с боеприпаси за него. Разследващият екип установил механизма на извършване на престъпленията – нападателят настигал жертвата, хващал я с едната си ръка през врата, а с друга през кръста и я теглел към неосветената част на подлеза или между вагоните на ж.п. линията на гарата. И в двата случая бил с маска, като при втория я повдигнал, за да успокои жената.
Материалите по случаите били докладвани в Софийска районна прокуратура, на С.С. били повдигнати обвинения за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК и две по чл. 198 от НК. Авторът на блудствата остава в ареста за 72 часа.
Криминалисти претърсват района на баня „Мадара”, където задържаният изхвърлил ножа, маската и ръкавиците, ползвани при извършване на престъпленията. Работата по документиране на престъпната дейност на С.С. продължава.

related

новини 2856137486244634193

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item