stoineff

Крадец на лаптопи заловен




СДВР. Служители на Шесто районно управление задържаха 26-годишен за незаконно присвояване на 17 преносими компютъра от частна фирма. Нанесените щети възлизат на 34 000 лева. Управителят на фирмата сигнализирал в полицията за мениджъра Е.П., който се занимавал с инсталиране на софтуер на новите лаптопи. Първоначално служителят изпълнявал задълженията си, но от началото на лятото колегите му започнали да се оплакват, че не получават от него преносимите си компютри след инсталиране. Междувременно Е.П. престанал да идва на работа, което накарало ръководството на фирмата да подаде сигнал в Шесто районно управление. В хода на разследването станало ясно, че недобросъвестният служител присвоил незаконно 17 лаптопа. За два от тях служителите на реда установили, че има записни билети в заложни къщи на бул. „Христо Ботев” и „Сливница”. За друг преносим компютър станало ясно, че бил пласиран на приятел на Е.П. Пред полицаите той разказал, че имал финансови затруднения и с това оправдал постъпката си. На 4 ноември Е.П. бил задържан в полицията за 24 часа, а впоследствие с постановление на Софийска районна прокуратура – за 72 часа. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 206 ал.1 от НК.
Петима криминално проявени, извършили грабеж, бяха задържани в Седмо РУП след бързата реакция на местни полицаи и служители на специалните полицейски сили „Сигма”. Сигналът в полицията бил получен от потърпевшия на тел. 112 на 8 ноември след полунощ. Той разказал, че докато се прибирал към дома си, пред блок в ж.к. „Младост 1”, бил нападнат в гръб от непознат, който го блъснал и откраднал мъжката му чантичка с 350 лв. Нападателят бил с още няколко души, а след грабежа групата се оттеглила с автомобил. След сигнала, на мястото пристигнал автопатрул, а в „Студентски град” и „Младост” униформените служители започнали масови проверки на автомобилите. Междувременно екип на „Сигма”, патрулирал в района на бул. „Климент Охридски” спрял на кръстовището с ул. „Марко Семов” лека кола „Рено Меган”, управлявана от Д.И. /39 г./ от София. В колата били още четирима души – двама мъже и две жени. При последвалата проверка била открита мъжката чантичка - обект на грабежа. Возещите се в колата петима души били доведени в полицията за изясняване на случая. В хода на разследването се установило, че ограбеният работел като сервитьор в заведение в „Студентски град”. Негов колега получил информация, че има пари в себе си и решил да предложи на своите авери да го ограбят пред дома му. Когато потърпевшият стигнал пред блока, една от жените го заговорила, а неин съучастник го нападнал в гръб и отмъкнал чантичката с парите. И петимата задържани са стари познайници на полицията – Д.И. е регистриран за грабежи и кражби, осъждан, С.А. /22 г./ от с. Мусачево, Елинпелинско е известен за същите престъпления, но не е осъждан. И.К. /18 г./ е в пробация заради шофиране след употреба на алкохол, М.А. /31 г./ е позната на служителите за хулиганство и извършени от нея кражби, а 25-годишната М.А. също има криминални прояви /кражби/. На тримата мъже, задържани за 72 часа, е повдигнато обвинение по чл. 199 от НК.

related

новини 5606655973157862972

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item