stoineff

Какво е хостинг?




"HOST" - от английски домакин, стопанин, съдържател. На български обаче под Уеб хостинг се разбира наемане на определена физическа машина(компютър, сървър, който е директно и денонощно свързан с Интернет) и на която се съхраняват данните на сайта ви. На практика Уеб хостинга ви позволява да разположите вашата страница, снимки, информация на различен компютър от вашия (и в голяма част от случаите доста по - мощен), като не се притеснявате за сигурността на данните си, можете да ги управлявате от всяка една точка на света 24 часа в денонощието и 365 дни в годината. Обикновено добрите компании поддържат добре своите сървъри и рядко, или никога не се получава срив в тях.

Като разгледате пакетите на дадена хостинг компания ще видите, че те имат различни параметри и различни цени. Това е така защото в различните пакети са включени различни по количество и качество елементи. Ще опиша основните, които ще Ви вършат работа като начинаещи:

1. Операционна система на сървъра - Както и персоналния ви компютър, така и сървъра ви имат операционни системи. Обикновено можете да избирате между две Windows hosting и Linux. До скоро всички предпочитаха сървъри работещи под Linux, но времето ще покаже дали това ще остане така.

2. Дисково пространство. - Това е мястото, което наемате на даден сървър. Колкото по - голям ще бъде сайта и бизнеса Ви, толкова повече дисково пространство ще ви е необходимо. Тук е включено и пространството, което заема пощата към вашия домейн.

3. Месечен трафик - Трафик е количеството данни преминало от / към предоставеното ви дисково пространство на сървъра. Трафик се реализира, когато потребител преглежда Вашият сайт, получавате и изпращате поща, качвате файлове на сървъра и т.н. когато сайта ви е нов, той ще е нисък, но: "колкото повече - толкова повече" - казва Мечо Пух. Лесно след като нарастне трафика ви можете да преминете на по - скъп хостинг план.

4. Имейл адреси. - Това е броят на на имейл адреси, които можете да създадете към вашия домейн. Ако притежавате голяма фирма, с много персонал трябва да обърнете внимание на този параметър.

5.Поддържани от сървъра уеб технологии
Важно е да се информирате преди да закупите своя хостинг план от доставчик на този тип услуги – какви технологии ще имате възможност да използвате при изграждането на вашия уеб сайт – PHP, ASP, Perl и т.н.


6. SSL и Shopping cart – нужни при създаване на онлайн магазин

Това са фактори, които оказват значително влияние, ако искате да създадете собствен онлайн магазин, в който да извършвате онлайн разплащания с кредитни карти например или друга форма на онлайн плащания. SSL (Secure Socket Layer) и използването на SSL сертификати ще ви позволи да поддържате по-високо ниво на сигурност за вашите потребители, респективно и по-голямо доверие у тях като ваши клиенти. Поддръжката на т.н. Shopping cart системи ще ви позволи много по-бързо да инсталирате и конфигурирате своя онлайн магазин, а това, както знаете значи по-бързо генериране на печалби от него.

7. Техническа поддръжка

Всичко, което изброихме до тук е от изключително голямо значение за правилното функциониране на вашия уеб сайт. Избора на хостинг пакет от подходящ хостинг доставчик, обаче може да зависи и съществено от нивото на поддръжка, което той предлага. Добрата поддръжка се характеризира с бързи отговори от страна на екипа за връзка с клиентите, адекватно решаване на евентуално възникнали проблеми с хостинга, приятно отношение, консултиране на клиентите за това – кое е най-правилно и ефективно за тях. Добрата техническа поддръжка може да има огромно значение, ако вие не сте много запознат с изброените до тук неща, защото когато имате въпроси търсите и техните отговори, а никой не може да ви посъветва по-добре от квалифицираните екипи на хостинг компанията.





related

хостинг 2275438179632721303

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item