stoineff

Почина бебето на родилката от Шейново




       Почина и бебето на родилката, чиито усложнения при раждането доведоха до смърт в столичната АГ "Шейново".

Софийската дирекция на полицията води разследване за убийство по непредпазливост за смъртта на 35-годишната родилка Надежда Узунова от София, съобщи БиТиВи.

Детето беше извадено с цезарово сечение, но със значителни мозъчни увреждания. Животът му се поддържаше на командно дишане.

"Това е резултат от влошаване на притока на кръв и кислород от майката към бебето, което нарушава всичките му функции", обясни завеждащият Клиниката по неонатология в Университетската болница по педиатрия доц. Ралица Георгиева.

Пред агенцията "Фокус" директорът на АГ "Шейново" д-р Иван Костов посочи, че са събрани писмени обяснения от всички, свързани със случая (над десет души – акушер-гинеколози, реаниматори, неонатолози, акушерки). Лекарската консултативна комисия (ЛКК) е отчела, че приемащата лекарка е допуснала небрежност.

Въпреки започващата родилна дейност с контракции, тя не е убедила пациентката да бъде приета в болницата. "Заради това препоръката на ЛКК към ръководството на болницата е да бъде потърсено дисциплинарно наказание към лекарката, която първа е прегледала пациентката - д-р Димитрова", обясни Костов.

Ако бъдат установени грешки от страна на други лекари, също ще им бъде потърсена отговорност, увери той.

related

пострадали 3039622029470720552

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item