stoineff

Путин освиркан от хиляди зрители


Руският премиер Владимир Путин бе шумно освиркан в неделя от хиляди зрители на стадион "Олимпийский" в Москва по време на мач по смесени бойни изкуства, съобщи "Файненшъл таймс". Тази невиждана проява на недоволство е неочаквана за Путин и Русия, където само след 2 седмици ще се проведат парламентарни избори.

За Владимир Путин това бе един от малкото пъти, ако не и единственият, в който той усети народното недоволство и цяла Русия бе свидетел на прякото предаване по националната телевизия. За много руснаци решението на Путин да се върне в Кремъл през идната година е първи сигнал за създаване на култ към личността му и предизвиква много недоволство.

Срещата между руския боец Фьодор Емеляненко и Джеф Монсън от САЩ бе предавана на живо и след победата на Емеляненко Путин излезе на ринга и реши да поздрави победилия руснак.

"Скъпи приятели, днес всички любители на бойните изкуства и битките без правила имат голям празник", започна руският премиер. Почти веднага обаче думите му бяха удавени в силни освирквания и дюдюкания от аудиторията. Путин все пак завърши речта си и поздрави Емеляненко, че е "истински руски мъж".

Хората, грижещи се за публичния образ на Путин, се опитват да го представят като мачо. В миналото руският премиер е бил показван да кара мотор, да язди коне гол до кръста или да лови тигри в Сибир. Поява на Путин в неделя след края на мача по смесени бойни изкуства между Емеляненко и Монсън бе явен ход от страна на неговите специалисти по изграждане на имиджа, но реакцията на тълпата показа колко много са сгрешили те.

"Това е краят на една ера", пише в Twitter блогърът Алексей Навални, известен с призивите си за борба с корупцията. Много хора са изморени от авторитарните методи на Путин и се страхуват, че следващите му президентски мандати ще въвлекат Русия в блатото на стагнацията.

Запис от предаваната на живо реч на Владимир Путин


Генералният директор на спортния комплекс "Олимпийский" Михаил Москалев обаче смята, че публиката е освиркала американеца Монсън заради пасивното му поведение по време на битката, съобщава Лента.ру Владимир Путин от друга страна бил посрещнат с аплодисменти и Москалев лично бил чул това.

В интернет обаче се появиха записи от залата, в които се чуват викове "Махай се!", а в коментарите руснаците пишат: "Емеляненко – мъж. Монсън – мъж. Путин – сами си знаете какъв е." Съществуват съмнения, че по-късно излъчените репортажи от речта на руския премиер са били със сменен звуков фон, за да не се чуват толкова силно освиркванията на тълпата.

"Тълпата на мача без правила освирка шампиона по "избори без правила" – така руснаците с типичното си чувство за хумор описваха изненадващите събития от неделната вечер в социалните мрежи.

Статистически погледнато обаче Путин няма за какво да се притеснява. Според последното проучване на общественото мнение на "Левада център" от миналата седмица одобрението за руският премиер е 61%, което е спад с 5 пункта от 66 на сто преди две седмици. Проблемът за руския режим е спадът в доверието към управляващата партия "Единна Русия", която само за една седмица губи 9 пункта до 51%.

Парламентарните избори в Русия за насрочени за 4 декември. Статистическите данни посочват, че "Единна Русия" може и да не запази мнозинството си в руската Дума, но дали "шампионът по избори без правила" ще позволи това да се случи, предстои да разберем.
Любителски запис от трибуните


related

Свят 4425062711721658675

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item