stoineff

Тотю Младенов на мушката на Борисов
"Не трябва аз да съм инстанцията, която да обяснява на българските граждани защо трябва да се вдига пенсионната възраст, защо НОИ като система е недофинансирана, защо близо 2 млрд. лева се вадят от данъците и се прехвърлят в НОИ. Всичко това трябва да го прави социалният министър и да го отстоява пред синдикатите". Така премиерът Бойко Борисов не скри недоволството си от социалния министър Тотю Младенов заради готвения протест във връзка с пенсионната реформа.

"Той не е синдикалният бос в правителството, а е един от нас, който трябва да убеди синдикатите, че, когато проведат тази стачка, това ще намали парите за този ден в системите и няма да има никакъв ефект, защото съм убеден, че те самите знаят, че трябва да се направи реформа", каза още Бойко Борисов.

Министър-председателят допълни, че освен това стачките са безсмислени, защото реформите са наложителни. "На никого не му се иска да уволнява хора или да съкращава хора, но реформите изискват това", подчерта Борисов.

related

новини 740816800485242718

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item