stoineff

Убийството на Стоян Балтов


Побои като този, при който бе убит студентът Стоян Балтов, са нещо нормално за Студентски град и не правят впечатление на студентите от квартала. Това заяви днес пред Софийския градски съд Светозар Михайлов, един от свидетелите по делото за убийството на студента пред дискотека „Амнезия" през 2008 г.

Михайлов разказа, че в нощта на убийството е видял как 4-5 момчета бият двама души, но не видял лицата им, а само силуети в тъмнината.

По думите му, нападателите били враждебно настроени без повод. Свидетелят видял един от биячите да удря в лицето опитващия се да се защитава младеж. Момчето паднало на земята, а останалите започнали да го ритат по цялото тяло.

Михайлов, който е минавал покрай мястото със свои колежки, не се намесил в схватката. По-късно се върнал на мястото и видял, че пребитото момче лежи на земята, а в устата му имало кръв. Според Стоян Михайлов екипът на Спешна помощ се е забавил прекалено дълго.

Пред съда днес, освен Михайлов, дадоха показания Николай Попов и двама полицейски служители - Илиян Ранков и Станчо Стоянов, които първи са пристигнали пред дискотека „Амнезия" след сигнала за побоя.

По график трябваше да бъде разпитан още един свидетел, но той не се яви, за което му бе наложена глоба от 300 лева и на следващото заседание ще бъде доведен принудително.

Николай Попов свидетелства, че вървейки към дискотека „Амнезия", не е видял самия побой, а само лежащия на земята Стоян Балтов. Той обясни, че е забелязал и момчета, които са гонели приятеля на жертвата, за да пребият и него.

Полицаят Станчо Стоянов разказа, че около 3 часа през нощта е чул по радиостанцията, че колеги са извикани пред дискотека „Амнезия" заради побой и с колегата му отишли да окажат съдействие. Стоянов каза още, че е разпитвал свидетели на побоя.

Колегата му Ранков заяви, че заварил Стоян Балтов без пулс, а пристигналите на място лекари само са констатирали смъртта. Нападателите вече са били избягали.

Делото продължава на 16 декември с разпит на още свидетели. Поредното заседание по делото днес бе ден, след рождения ден на Стоян. Ако беше жив, той щеше да навърши 24 години. 21-годишният тогава студент по фармация Стоян Балтов, бе убит на 5 декември 2008 г.

related

България 5666203792325695465

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item