stoineff

Основата на фотоепилацията



Всеки знае, че при жителите на Севера, живеещи в полярната нощ и ниска слънчева активност, растителността по тялото и крайниците е много бедна. По-близо до юг, не само се увеличава продължителността на светлата част от денонощието, но и броят на космите при местното население. Най-гъста коса имат в средиземноморието - италианци, испанци, гърци, арменци и араби. Но с наближаването към екватора, "растителността" отново постепенно започва да намалява и при екваториалните африканци вече почти е напълно изчезнала. Мъжете на Екваториална Африка дори нямат брада и мустаци. Следователно увеличаването на времето и интензитета на слънчевата радиация стимулира растежа на косата. Но само толкова дълго, докато идва прагът, зад който започва обратния процес.

Това е гениална мъдрост, която формира основата на най-радикалния метод за елиминиране на нежеланото окосмяване - фотоепилация. Основното предимство на този метод на фотоепилация е уникален - възможността за премахване на косми от всеки цвят и всяка структура за всички типове кожа, както и неинвазивната процедура - при фотоепилацията не се нарушава целостта на кожата. В основата на фотоепилацията е термален ефект, който се създава, когато светлината се поглъща от меланина в косъма. Топлинният ефект при фотоепилацията предизвиква коагулация на кръвоносните съдове, които захранват космения фоликул. Това води до постепенна атрофия на фоликула и прекратяване на растежа на косъма. За разлика от методите за домашна епилация на космите, при фотоепилацията резултат е продължителен, т.е. растежът на косата продължава да бъде нарушен, и броят на космите намалява след приключване на курса за фотоепилация.

related

фотоепилация софия 396260519715558838

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item