stoineff

Манчестер


На трето място по големина град в Англия, Манчестър, е дом на изкуство, музика, театри, значими атракции и книжовни наследства, както и много спорт и веселби . Чист, модерен, с много невероятна архитектура, актуално ще усетите ентусиазмът на този жив град. Доброто разпределение на всички забележителности, ви гарантира един лесен достъп и възможност за дълги разходки .

Добре е да погледнете предварително прогнозите, защото независимо за Острова, тук също редовно вали дъжд, но пък в повечето прецеденти е за временно и бързо охлажда центъра през лятото.
Ако благоволявате преди да започнете вашата екскурзия , да хвърлите един бърз поглед над някои от модерните за вас забележителности, „ Търкалото на Манчестър”(Wheel of Manchester), ви предлага една прекрасна гледка и то от центъра на града, на площад Ексчейндж(Exchange Square).

Град от викторианските времена, Манчестър и до ден днешен закриля своята великолепна архитектура, която излага много за историята на центъра . Монумента на принц Алберт(Albert Memorial) съществува в центъра на площад Алберт пред кметството на града . Основната църква(Holy name of Jesus) се намира на Оксфорд Стрийт. Друга важна постройка е Централната библиотека(Central library). Тя се вижда на площад „Св. Петър”(St Peter’s Square). Кметството е запазило викторианския си стил(Manchester Town Hall). В събота и неделя входът е безплатен за посетители . Римокатолическата църква(St Mary's Roman Catholic Church) е смесица от богато украсен интериор в стил 19-ти век, както и работа на знаменити основатели .

Едни от знаменитите галерии тук са: ArTzu Gallery, Bankley Studios Gallery, която събира картини на около 30 артиста, Cornerhouse- една съвременна галерия, която събира експонати на общо 3 етажа, Manchester Art Gallery, която съдържа значителна колекция от произведения, Cube Gallery, която ще ви разкрие модерна архитектура и градски дизайн.

В музей Болтън(Bolton Museum) ще ви разкрие много за хрониката на града . Изтъкната колекция от исторически тоалети ще откриете в изложбата на костюми(Gallery of costum). Други изтъкнати галерии са Музеят на транспорта, на просветата и индустрията .

Където и да отидете в този град, бъдете сигурни, че ще останете приятно завладявани .
За да си купите евтини самолетни билети до Англия, трябва да си направите ранна покупка

related

туризъм 8627830107355886425

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item