stoineff

Facebook планира да наеме хиляди служители през следващата година





Facebook, която се подготвя за потенциално IPO (първично публично предлагане) планира да наеме хиляди служители през следващата година и да открие инженерен офис в Ню Йорк, където да привлича таланти в техническата област, съобщава Bloomberg.



         Най-голямата социалната мрежа в света, с около 3 хил. служители и над 800 млн. потребители, ще отвори нюйоркския си офис в началото на 2012 г., е заявил главният оперативен директор на компанията Шерил Сандберг.
Тя не е разкрила по-детайлно плановете относно инженерния екип – първият извън Западния бряг. ”Потребителската ни база и приходите растат много бързо. Точно на това залагаме.”

Facebook се опитва да съблазни талантите, след като по-големи компании като Google и Apple се конкурират за най-ярките таланти. По-рано през месеца главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг посети Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт, за да привлече потенциални инженери.

”Ню Йорк има солидна история на иновации и е дом на хиляди технически таланти, които искаме да ни помогнат, за да решим някои от предизвикателствата при проектирането и изграждането на новото поколение Facebook”, коментира Майк Шрьопфер, вицепрезидент в компанията.

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item