stoineff

Путин спечели отново







След преброяване на 93,27 на сто от протоколите от избирателните комисии в национален мащаб "Единна Русия" води с 49,72%. На второ място с 19,15 на сто е Комунистическата партия на Руската федерация, съобщи Централната избирателна комисия.
В Красноярския край (Сибир) по предварителни резултати партията "Единна Русия" е получила само 36,67 на сто от гласовете на вчерашните парламентарни избори, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 23,62 на сто е получила комунистическата партия, следвана от "Справедлива Русия", за която са гласували 15,88 на сто от избирателите. Либерално-демократическата партия на Владимир Жириновски има 12,7%.
"Единна Русия" губи конституционното си мнозинство. Резултатът й е с 15% по-слаб от миналите парламентарни избори. Водачът на листата на партията - Дмитрий Медведев, обяви, че ще търси коалиционен партньор, предаде БНР.
Комунистическата партия пък сега е добавила около7% към резултата си - при получени малко над 12 на сто при предишните избори.
Над 200 души бяха задържани в Москва и 70 в Санкт Петербург за участие в неразрешени демонстрации в деня на парламентарните избори.

related

Свят 7716330794108744809

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item