stoineff

За LOVE. NET (Кражба ли е споделянето?)

    
Кое е кражба споделянето на информацията, ползването и, или разпространението? Кой е виновен и кой не? Какво е кражба на интелектуална собственост? Престъпник ли е човека, който споделя, файлове, видео, музика. От една страна искат да ни използват като потребители, а от друга сме престъпници. Когато рекламират филма си - всеки издател се радва да споделят трейлъра му, да напишат статии в онлайн изданията, блоговете и сайтоветеда се създаде онлайн диспут - тогава не е кражба, тогава е реклама. При това често безплатна...

ГДБОП арестува две лица, отговорни за незаконното качване на LOVE.NET в сайтовете arenabg.com и vbox7.com.

След като филмът беше предложен за легално гледане в сайта www.netcinema.bg през ноември, той „изтече" и в торентите.
В тази връзка отново се прави някакъв напън от страна на държавата да защити определен корпоративен интерес и да ощети масовия потребител. Кражба на българско кино.

    Интерент престъпници, интернет крадци и подбни определения се носят из онлайн пространството, за хората които споделят.  Кражба ли е споделянето?
Освен това “LOVE.NET” вече събра над 1 милион лева приходи. За по-малко от месец в кината, филмът се нареди сред единствените 11 заглавия в историята на българското киноразпространение, които са преминавали границата от милион лева.

     Ако “Мирамар филм”, които с филма си ни разказват за това как “живеем” в интернет и благодарение на виртуалното пространство оценяваме истинския живот, не разберат, че получиха толеранс и не защитят открито и честно арестуваните, смятам, че повече няма да има толерантност към компаниите, които правят кино.

     Основата на Интернет и неговата сила е свободата на споделяне на информация и който не го е разбрал скоро ще го разбере! Престъпление е да се ограничава свободата на споделяне в Интернет, независимо под какъв предлог.


related

новини 8501847512562063640

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item