stoineff

Рецидивист в Шумен




    Шумен. Рецидивист е задържан след упорито разследване на криминалисти на областната дирекция, предприето след подаден сигнал на тел. 112 за извършен грабеж на 9 декември. По данни на очевидци, възрастна жена била нападната посред бял ден на кръстовище от млад мъж. Пред полицейските служители 77-годишната обяснила, че минути преди това е излязла от сградата на централна поща, където получила пенсията си от 303 лв. На път към дома си била застигната от мъжа, който внезапно я нападнал и издърпал от джоба на палтото портмонето и мобилния й телефон. Възрастната жена паднала на земята, на виковете й за помощ се притекли две жени, които подали и сигнала. В хода на предприетите оперативни действия криминалистите стигнали до информация, че в деня на нападението в града се е появил 27-годишният А.А., криминално проявен, осъждан за извършени грабежи и кражби и освободен от затвора в Ловеч в края на септември.

     Вчера той бил доведен в Районно управление “Полиция” – Шумен, където признал за извършеното престъпление. Обяснил, че дошъл в града, за да види баща си, отишъл до пощата, за да телефонира на свои познати в чужбина и тогава забелязал възрастна жена, която брояла парите си. Последвал я и след като я обрал побързал да изчезне, като по пътя си изхвърлил портмонето. Посочил и мястото - тревист терен в близост до ул. “Отец Паисий”. По думите му парите изхарчил за „благородни цели” - лекарства и храна на свои близки, а мобилния телефон взела майка му. Задържан е на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. А.А. е осъждан шест пъти, като в три от случаите - за извършени грабежи. Материалите по воденото досъдебно производство ще бъдат докладвани на Окръжна прокуратура – Шумен.

related

България 757541620432023828

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item